Kuva: Shutterstock

HS: Pieni perheyritys valtavassa nousukiidossa - "Tehdään kaksitoistatuntisia päiviä joka päivä"

24.03.2020 20:45 - Lauri Kujanpää

Desinfiointiaineita tarvitaan kaikkialla.

Koronavirus on iskenyt satoihin ja satoihin yrityksiin hyvin negatiivisesti, sillä yhteiskunta on seisahtanut ja tavara ei liiku. Lomautuksia on sadellut tuhansille ihmisille ja talous tuntuu menevän jatkuvasti huonompaan suuntaan.

Yksi pieni perheyritys on kuitenkin valtavassa nousukiidossa, uutisoi Helsingin Sanomat. Järvenpäässä toimiva Pentisol-yritys valmistaa nimittäin desinfiointiaineita.

- Tehdään kaksitoistatuntisia päiviä joka päivä, ja koneet käy koko ajan. Ollaan otettu jo lisää ihmisiä, esimerkiksi eiliseksi illaksikin tuli kaksi ulkopuolista auttamaan. Onneksi meillä on hommaa, koska kun paikalliset yritykset joutuvat lomauttamaan ihmisiä, pystymme osalle tarjoamaan tuntiperusteisesti työtä, yrityksen toimitusjohtaja Jari Mäkinen kertoo HS:lle.

Desinfiointiaineita tarvitaan nyt kaikkialla ja Mäkinen kuvaileekin tilannetta "poikkeukselliseksi".

- Tilanne on meillä poikkeuksellinen. Tämä myyntipiikki on ihan omaa luokkaansa. Suorilta käsin en osaa sanoa, kuinka moninkymmenkertainen kysyntä on nyt verrattuna normaalitilanteeseen, mutta jonot ovat pitkät. Niin kotimaassa kuin ulkomaillakin tavaraa loppuu kaikkialla ja tilataan niin suuria määriä, ettei sitä millään saa tuutista ulos kerralla.

Lue myös: Lemmikinomistajat samaistuvat hauskaan kotitreenivideoon - ymmärrätkö syyn?

Lue myös: Presidentti Martti Ahtisaarella, 82, todettiin koronavirustartunta

Lue myös: Ennustiko Simpsonit koronaviruksen? Videopätkä leviää netissä

Lähde ja koko haastattelu: Helsingin Sanomat

Uusimmat