Kuva: Youtube

Miksi kolmatta Salkkarit-leffaa ei koskaan tullut? Käsikirjoituskin oli jo valmiina

08.05.2020 18:15 - Iiro Myllymäki

Nightmare-elokuvat ohjannut Marko Äijö paljastaa, että aikatauluhaasteet tappoivat kolmannen elokuvan.

Suosikkisarja Salatut elämät on laajentunut valkokankaille kahden elokuvan voimin. Teinikauhugenreen menevät leffat Nightmare - Painajainen merellä ja Nightmare 2 - Painajainen jatkuu ilmestyivät vuosina 2012 ja 2014. Kriitikot lyttäsivät elokuvat täysin, mutta yleisöä riitti kiitettävästi etenkin ensimmäisen elokuvan kohdalla. Ykkösosan näki elokuvateattereissa 125 000 ihmistä ja kakkososan 75 000.

Molemmat elokuvat ohjasi Marko Äijö, joka toimii Salattujen elämien sisällöstä vastaavana tuottajana. Mies kertoo Voice.fi:lle, että Nightmare-elokuvista oli tarkoitus tehdä trilogia ja kolmososan käsikirjoituskin tehtiin valmiiksi. Syy elokuvan hyllyttämiseen löytyy ajan kulumisesta ja teiniyleisön varttumisesta.

- Sen elokuvan olisi pitänyt tulla nopeammin. Teinikauhugenre oli sillä hetkellä ohi elokuvateattereissa. Elokuvan tekeminen on liian hidas prosessi. Leffojen olisi pitänyt tulla vuoden välein. Ekan ja tokan välissä oli kaksi vuotta, jolloin osa ykkösen faneista kerkesi jo lukioikään tai vähän vanhemmaksi, Äijö kertoo.

Marko Äijö (kuva: Emmi Moilanen)

Marko Äijön mukaan elokuvien kohderyhmä oli ensisijaisesti 10-15-vuotiaat tytöt. Ensimmäisellä elokuvalla kyseinen ryhmä tavoitettiin hyvin, mutta nuorisoelokuvan tekeminen on Äijön mukaan aina riski. Teinit eivät purematta niele kaikkea, mitä aikuiset heille tarjoavat.

- Jokainen, joka lähtee tekemään nuorisoleffaa, ottaa tietoisen riskin. Se on rohkea valinta.

Äijö ei sano, etteikö kolmatta Salkkarit-leffaa voisi joskus tulla.

- Kaikki on mahdollista, kun Salkkareista on kyse.

Miehen mukaan ei ole tavatonta elokuva-alalla, että tehdään valmiiksi käsikirjoitus, joka ei koskaan mene tuotantoon asti. Äijö kertoo, että kolmannen Nightmare-elokuvan käsikirjoitusta varten ei saatu ylimääräistä tukea, vaan se tehtiin omalla riskillä kuten kahden aiemmankin elokuvan käsikirjoitukset.

Alta voit katsoa ensimmäisen Nightmare-elokuvan trailerin.

Lue myös: Salkkarit-tuottaja paljastaa kolme teemaa, joita ei sarjassa käsitellä: "Oikeasti isoja aiheita"

Lue myös: Salkkareiden yllättävin kohu syntyi tökeröistä rantakohtauksista - "Tuli valtaisa mediasuksee!"

Lähteet: Suomen elokuvasäätiö, Suomen elokuvasäätiö

Kilpailut

Uusimmat