Kuva: AOP

Pääministeri Sanna Marin kertoo Me Naisissa toivovansa perheenlisäystä: 'Työni tekee siitä vaikeaa'

03.06.2020 09:45 - Reija Saarinen

Marin myöntää, että nykyinen työ tekee lapsen hankkimisesta vaikeaa.

Pääministeri Sanna Marin, 34, kertoo Me Naisten tuoreessa haastattelussa tulevaisuuden haaveistaan. Yksi niistä liittyy perheenlisäykseen. Marin kertookin haluavansa kovasti sisarusta 2-vuotiaalle tyttärelleen. 

-  Toivoisin kovasti perheenlisäystä, pikkusisarusta Emmalle. Nykyinen työni tekee kuitenkin asiasta vaikean. Ministerin tehtävä lienee Suomessa ainoa, jossa ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen, Marin sanoo Me Naisten haastattelussa.

Hän myös muistuttaa, että naisen asiaa joutuu miettimään hieman eri kulmasta.

– Naisena ei voi ajatella, että palaan perheasiaan sitten joskus uran jälkeen. Asia on ajankohtainen silloin kun se on.

Marin ja hänen puolisonsa Markus Räikkönen tapasivat vuonna 2004. Marinin mukaan hänen suunnitelmiinsa ei kuulunut Sen oikean löytäminen 18-vuotiaana, mutta hän ymmärsi, ettei elämää voi suunnitella valmiiksi. 

- En suinkaan suunnitellut tapaavani 18-vuotiaana elämäni miestä, se vain meni niin. Minkäs sille mahtaa, että oikea ihminen sattui kohdalle niin varhain. Kipuilin aluksi asian kanssa, koska olin ajatellut viettää vapaata ja itsenäistä nuoruutta. Mutta ei toista voi laittaa sivuun siksi, ettei hän sovi senhetkisiin suunnitelmiin. Ihmisiä pitää arvostaa, Marin toteaa Me Naisille. 

Lue myös: Sanna Marin jälleen äänessä uudella koronabiisillä: "Tilanne vaatii sisua"

Lue myös: Sanna Marinin koronapuheesta tehtiin biisi, netti ihastui: "Välitön klassikko"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat