Kuva: All Over Press

Tuija Pehkonen ei aikonut julkaista kuvia raskausvatsastaan - muutti mielensä tärkeän syyn vuoksi

10.06.2020 20:15 - Senja Rapila

Juontaja kertoo, että raskaana olevat naiset kohtaavat paljon ennakkoluuloja, olettamuksia ja epätasa-arvoa vielä vuonna 2020.

Juontaja Tuija Pehkonen, 34, kertoi toukokuussa odottavansa vauvaa yhdessä aviomiehensä Eero Ettalan kanssa. Juontaja on päivittänyt uutisen jälkeen ahkerasti sosiaalisen median tilejään, julkaisten kuvia arjestaan ja elämästään.

Tuoreimmassa kuvassa Pehkonen poseeraa suurentuneen vauvavatsansa kanssa. Kuvatekstissä nainen toteaa, ettei aio piilotella vatsaa, vaikka joskus niin ajatteli tekevänsä. 

"Ajattelin aiemmin, että jos joskus saisin kantaa pientä bebeä vatsassani, piilottaisin massuni huolella. Ajattelin, että haluaisin pitää kaiken ihan vain itselläni ja verhoutuisin löysiin mekkoihin ja paituleihin. Ajattelin, että muuttuva kroppa tuntuisi vieraalta ja kummalliselta. Jostain syystä ajattelin, etten ainakaan pyörisi kuvissa pallomahani kanssa", Pehkonen kirjoittaa.

Hän tuli kuitenkin toisiin ajatuksiin kuvien julkaisemisen suhteen sen jälkeen, kun huomasi kuinka paljon ennakkoluuloja, olettamuksia ja epätasa-arvoa raskaana oleva nainen kohtaa vielä vuonna 2020.

"Haluan olla normalisoimassa kaikkea sitä, mikä meihin ”hormonihöyryisiin” tuleviin äiteihin liittyy. Kannan vatsaani ja vähän kömpelöitynyttä olemustani ihan valtavalla ylpeydellä ja toivon todella, että nainen on sopiva naiseksi minkä tahansa kokoisena, muotoisena ja mallisena. Mä olen maailman onnellisin juuri nyt mahavana ja jatkan (ihan kirjaimellisesti) vatsa tanassa eteenpäin!"

Voit katsoa koko päivityksen alapuolelta.

Lue myös: Raskaana oleva Tuija Pehkonen julkaisi kuvan pyöristyneestä vatsastaan - otos sai somen ihastelemaan

Kilpailut

Uusimmat