Kuva: Taksu Takkunen

Rantabaari-tähti kaipaa näyttelemisen ohelle myös muita haasteita - pääsykokeiden kanssa huono onni

07.08.2020 14:15 - Henna Koste

Näyttelijä Eric Barcon kevääseen mahtui yllättäviä käänteitä. Niitä riittää myös Rantabaarin kolmannella kaudella, josso Barco nähdään jälleen Milo Vinbergin roolissa.

Näyttelijä Eric Barco, 27, nähdään jälleen Rantabaari-sarjan Milona. Salatut elämät -tekijöiden sisarsarja jatkuu syksyllä kolmannen kauden jaksoin. Barco on vastavalmistunut Teatterikorkeakoulusta. Miehen viimeinen opiskelukevät ei ollut helpommasta päästä. 

- Taiteellisen opinnäytetyöni oli tarkoitus olla alun perin tanssiteos. Se oli niin fyysinen ja kuormittava, että alaselkä sanoi pelin poikki. Tämä oli tammikuussa. Tilalle piti tulla toinen projekti, TeaKin tuotanto. Se peruuntui koronan takia. Minun piti keksiä improvisoitu työ tilalle. Viime kesänä teimme pienellä kaveriporukalla puistotanssiteatteriteoksen, esitimme sitä eri kaupunginosissa. Siitä mentiin sitten tallenteella läpi. Tämä oli poikkeuksellinen kevät valmistumisten suhteen. Moni on korvannut esityksen tallenteella ja onneksi se on mahdollista, Barco hymyilee. 

Maisteriksi valmistunut Barco kertoo kaipaavansa näyttelemisen ja esittävän taiteen rinnalle myös toista näkökulmaa. 

- Viimeisen muutaman vuoden aikana olen kiinnostunut pedagokiikasta ja kasvatustieteistä. Erityisesti minua kiinnostaa lasten kanssa työskentely. Olen myös päässyt vähän toteuttamaan tätä Kellariteatterissa. Olen toiminut pääsykoeraadissa ja pitänyt kursseja. Yhdessä tekeminen, asioiden jakaminen ja ulkopuolelta ohjaaminen - jos niitä voisi opiskella, Barco pohtii. 

Näyttelijä paljastaa hakeneensa kevään yhteishaussa muutamiin korkeakouluihin.

- Jouduin jättämään toisen pääsykoevaiheen välistä kuvauspäivän vuoksi. Ehkä universumi oli tätä mieltä, Barco pohtii ja jatkaa olleensa koko elämänsä opiskelija. 

Rantabaarin kuvaukset tarjosivat myös Barcolle uusia haasteita. Hän kuvailee kesän kuvauksia haasteellisiksi edelliskesään verrattuna.

- On päässyt sukeltamaan hyvin erilaisiin tunnemaastoihin. Kolmas kausi on yllättänyt meistä vanhoista näyttelijöistä jokaisen. Yllätyksellistä - varmasti myös katsojille, Barco summaa tulevaa Rantabaari-kautta. 

Lue myös: Rantabaari-tähti muistaa ohikulkijoiden paheksuvat katseet kuvauksista: "Sain jonkinlaista nautintoa"

Lue myös: Salkkareissa 10 vuotta sitten aloittanut Hemmo Karja tunnistetaan usein uudessa työssään: "Yllätti"

Kilpailut

Uusimmat