Kuva: MTV3

Oletko huomannut Salkkarit-Aaron toistuvan maneerin? "Siitä on tullut hahmon tavaramerkki"

19.08.2020 08:45 - Iiro Myllymäki

Teemu Lehtilä kehitteli itse Aarolle sanoja toistelevan puhetavan.

Salattujen elämien Aaro Vaalanne on hahmo, jota rakastetaan vihata. Ensimmäisen kerran pahishahmo nähtiin Salkkareissa vuonna 2004. Vuosien saatossa hahmo on poistunut sarjasta ja tehnyt paluun useaan otteeseen, monesti yllättävien käänteiden saattelemana.

Hahmoa näyttelevä Teemu Lehtilä, 53, lupailee, että vaiherikkaan historian omaava hahmo ei hidasta tahtiaan nyt alkaneella syyskaudellakaan.

- Kyllä tässä Aaron kannalta aika dramaattisia käänteitä tulee jo heti alkumetreillä. Kivuliaita käänteitä tulee, sanotaan salamyhkäisesti näin, Lehtilä kertoo Voice.fi:lle.

Aaro-hahmo on kärsinyt jo yhden kauden verran muistinmenetyksestä, mikä on saanut hänen persoonansa muuttumaan täysin. Näyttelijälle on ollut herkullista, että pahishahmosta on paljastunut tämän myötä hyvä puoli.

- Se on näyttelijälle hyvin herkullinen lähtökohta. Se on kuin rakentaisi uuden roolin siihen päälle, Lehtilä sanoo.

Aarolla on yksi hyvin tunnistettava puhetapa, josta on jopa julkaistu koostevideo Salattujen elämien virallisella YouTube-kanavalla. Aarolla on tapana toistaa samaa sanaa kolme kertaa, usein viekkaaseen sävyyn. Teemu Lehtilä kertoo, että kyseinen puhetapa lähti hänen omasta aloitteestaan ja se sai jäädä pysyväksi osaksi hahmoa.

- Kyllä minä olen sen itse kehittänyt. Roolia tehdessä voi tarjota omia mausteita sinne tänne. Aaro ottaa ikään kuin niskalenkin vastahenkilöstään tällä hokemalla, kun jokin tilanne alkaa kärjistyä. Siitä on tullut tavaramerkki tälle hahmolle.

Lehtilä muistelee, että hän kehitti puhetavan jo roolin alkuaikoina. Hän muistaa saaneensa tästä myönteistä palautetta sarjan vastaavalta tuottajalta, ja käsikirjoittajatkin tuntuivat tykkäävän.

Tällä hetkellä Aaro tosin ei käytä puheessaan tätä tehokeinoa.

- Nyky-Aarohan ei tietenkään tee tätä hokemaa muistinmenetyksen takia, Lehtilä sanoo.

Lue myös: IL: Salkkarit-Aaron näyttelijä tunnistetaan kaikkialla - poliisitkin täräyttivät osuvan kysymyksen

Lue myös: Salkkareiden kohtaus sai katsojat kauhistumaan - näyttelijä kertoo nyt, mitä kulisseissa tapahtui

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat