Kuva: Senja Rapila

Piritta Hagman kuuli kysymyksen, joka sai hänet täysin hiljaiseksi: "Tuli takavasemmalta"

31.08.2020 15:45 - Lauri Kujanpää

Myös Hagmanin seuraajat pohtivat, kuinka reagoisivat kysymykseen.

Piritta Hagman, 41, pohti kuulemaansa kysymystä Instagram-sivullaan. Ensin Hagman pohjusti, että kuulee useasti miespuolisilta ystäviltään, kuinka heiltä kysytään treffeillä lapsista ja lasten hankkimisesta.

Nyt Hagman oli kokenut saman tilanteen itse.

"Itse törmäsin vasta tällä viikolla tämän kysymyksen naisversioon. Tosin tämä ei tapahtunut treffeillä, ja alleviivaan nyt tätä, mutta miehen kysymänä ja täysin takavasemmalta minut yllättäen. Minulta siis kysyttiin pystynkö vielä saamaan lapsia."

Hagman kertoo, että meni kysymyksestä täysin hiljaiseksi. Ensin hän mietti vastakysymystä.

"Harvoin menen täysin hiljaiseksi, mutta silloin ajatusteni keräämiseen meni muutama pitkä sekunti, jotka tuntuivat minuuteilta omassa surisevassa päässäni. 41-vuotiaana naisena päätin nopeasti voittaa aikaa muotoilemalla minulle suunnatun kysymyksen toisenlaiseksi esittämällä vastakysymyksen: ”Tarkoitatko nyt kysyä, että olenko edelleen hedelmällinen?” Vaikka mielessä kävi myös humoristisempi vaihtoehto ”Kysytkö siis ovatko vaihdevuosioireeni jo alkaneet?” Tai ”Millainen sun kuukautiskiertosi on?”

Hagman myös muistuttaa, että asia on hyvin monimutkainen.

"Aihe on vain paljon hankalampi kuin kuukautiskierron säännöllisyys tai edes ikä. Kysymyksen vastaanottajan tausta, terveyshistoria ja kokemukset aiheesta, omat täyttymättömät toiveet, surut, menetykset... ovat hyvin herkkiä aiheita nostaa esiin. Lapsia ei vain tehdä, heidät saadaan. Tää naisen elämä... Ensin koko nuoruus pelotellaan raskaaksi tulemisesta ja usein sitten 30+ samat naiset miettivät miten vaikeaa se onkaan. Ja välillä ei vain tiedä."

Lopuksi Hagman vielä pyysi seuraajiaan pohtimaan sitä, kuinka he reagoisivat kysymykseen, ja saikin paljon vastauksia.

"Mä ahdistun tuollaisista mun mielestä hyvin syvälle mun yksityisyyteen kajoavista uteluista"

"Suoraan sanottuna ahdistavina. Tässä iässä lähipiiri on tehnyt jo 1-4 lasta per nenä ja itse on sinkku ja ilman lapsia. Välillä tuntuu että katsotaan kieroon kun niitä ei ole tehty ja jos mahdollisen kumppanin kanssa aiheesta puhutaan niin tuntuu että sekin on väärin."

Näet koko julkaisun alta. Jos se ei näy, paina tästä.

Lue myös: Me Naiset: Kuvankaunis Piritta Hagman erostaan: "Siihen ei liity kolmansia osapuolia"

Lue myös: Piritta Hagman juhlisti nelikymppisiään hilpeissä tunnelmissa - katso

Kilpailut

Uusimmat