Kuva: AOP

Suomalaiselokuvassa on hyytävä osumakohta nykypäivään - "Meni kylmät väreet"

04.09.2020 16:45 - Lauri Kujanpää

Metsäjätti julkaistaan 11. syyskuuta.

Näyttelijä Jussi Vatanen, 42, tähdittää seuraavaksi 11. syyskuuta julkaistavaa Metsäjätti-elokuvaa, jonka synopsis kuuluu seuraavasti:

"Ylennys mielessään Pasi ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan. Asiat mutkistuvat, kun Pasi (Jussi Vatanen) kohtaa tehtaalla lapsuudenystävänsä Jannen (Hannes Suominen). Ennen kuin tehtaan kohtalo on selvillä, kuunnellaan metallia, tehdään politiikkaa, punnitaan ystävyys ja kohdataan menneisyys. Ehtii Pasi perustaa perheenkin Lindan (Sara Soulié) kanssa. Metsäjätti perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin."

Vatanen kertoi Sadun Sunnuntaivieras -ohjelman haastattelussa juontaja Satu Kotoselle, että elokuvassa on eräs nykypäivään osuva kohtaus. UPM-Kymmene ilmoitti nimittäin aikovansa sulkea Kaipolan tehtaan vuoden loppuun mennessä, ja Metsäjätissä on samanlainen kohtaus.

- Elokuvassa on paljon teemoja ja tarttumakohtia, joihin suomalainen pystyy samaistumaan. Pakko sanoa, että kun luin uutisia tuosta Kaipolan tehtaan sulkemisesta, niin minulla meni suorastaan kylmät väreet. Se kaikki osui melkein yksi yhteen elokuvan kanssa, jopa yrityksen lausunnot olivat kuin elokuvasta, Vatanen kertoi hämmentyneenä ja jatkoi:

- Yleensä tarinat keksitään, mitä kautta ne lähtevät syntymään, mutta nyt tämä osui pelottavan lähelle. Näyttelijän näkökulmasta pääsee nyt vertaamaan leffaa ja todellisuutta, mutta en tietenkään olisi toivonut, että ihmiset menettävät työpaikkansa. Kirja on kuitenkin 10 vuotta vanha.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan RadioPlay-palvelusta.

Lue myös: Jussi Vatanen: "Lottovoitto olisi ihan hirveä kohtalo"

Lue myös: Jussi Vatanen kouluajoistaan: "Leikimme välitunnilla Tuntematonta sotilasta"

Kilpailut

Uusimmat