Kuva: MTV3

Ensitreffit alttarilla -Juudit on eronnut lestadiolaisuudesta - kertoo syyt Me Naisille

22.10.2020 13:15 - Lauri Kujanpää

Juudit on yksi suurperheen 12:sta lapsesta.

Suositussa Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa rohkeat sinkut ovat jälleen tänä syksynä antaneet rakkauselämänsä asiantuntijoiden käsiin ja sanoneet toisilleen "tahdon" heti ensikohtaamisella alttarilla.

Ohjelmassa nähty Juudit Hurtig, 29, kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa, on saanut perheeltään tukea ohjelmaan osallistumiseen.

- Ohjelma oli osalle perheenjäsenistä tuttu, osalle vieras. Mutta perheeni suhtautui siihen avoimesti ja uteliaasti. He ovat myötäeläneet tätä aikaa kanssani, Juudit paljastaa Me Naisille.

(kuva: MTV)

Juudit on kasvanut lestadiolaisperheessä, jossa on yksi 12:sta lapsesta. Nainen itse erosi liikkeestä 21-23-vuotiaana.

- Lestadiolaisuus määritteli elämässäni, mikä on oikein, mikä väärin. Toisin kuin vaikkapa helluntaisuudessa, lestadiolaisuudessa ei tehdä aikuisena selkeää henkilökohtaista uskonratkaisua, vaan tavallaan siihen synnytään. Se on elämäntapa. Enää se ei ole minulle auktoriteetti.

Lähtöpäätös perustui varsinkin naisten asemaan ja oikeuksiin lestadiolaisten ajatusmaailmassa.

- Oma lähtöpäätökseni perustui erityisesti naisen asemaan ja oikeuksiin liikkeen ajatusmaailmassa sekä siihen, että en pystynyt millään tavalla allekirjoittamaan eksklusiivista seurakuntaoppia eli sitä, että vain lestadiolaiset pelastuvat.

Juuditia kuvailtiin Ensitreffit alttarilla -ohjelman tiedotteessa seuraavasti:

"Opinto-ohjaajana työskentelevä Juudit on älykäs, rauhallinen ja tiedostava. Hän asuu Turussa tunnelmallisessa puutalossa ja harrastaa boulderointia, kulttuuria ja pyöräilyä. Lisäksi hän haaveilee purjehduskurssista ja -matkasta Pohjois-Amerikkaan. Juudit toivoo tulevalta mieheltään iloa, lämpöä ja uteliaisuutta. Hän haluaisi liiton, jossa eletään onnellista arkea haaveillen, keskustellen ja yhdessä kasvaen. Juuditille tärkeitä arvoja ovat ihmisarvon tunnustaminen, tietynlainen henkisyys sekä rohkeat ja perustellut mielipiteet. Parisuhteen haasteeksi Juudit mainitsee oman tilan ja yhteisen ajan välisen tasapainon löytämisen."

Lue myös: Ensitreffit alttarilla -ohjelman sinkut julkistettiin - katso, ketkä lähtevät etsimään rakkautta!

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat