Kuva: MTV3

Uusi Salkkarit-kasvo Johanna Ruonala on nähty sarjassa jo aiemmin: "Omanlaisensa koekuvaus"

18.12.2020 19:15 - Henna Koste

Näyttelijä Johanna Ruonala näyttelee Salatut elämät -sarjassa Kiiraa.

Tänä syksynä Salatut elämät -sarjaan on tullut mukaan uusia kasvoja, ja yksi heistä on Johanna Ruonala, 37. Näyttelijä on tuttu myös lukuisista tv-mainoksista, joiden lisäksi häntä on nähty muun muassa Keihäsmatkoissa, Onnelassa ja Moderneissa miehissä. Itse asiassa Ruonala ei ole ensimmäistä kertaa myöskään Salatut elämät -sarjassa. Viime keväänä hänet saattoi bongata dramaattisesta päätösjaksosta, jossa Camilla ja Aki joutuivat helikopterionnettomuuteen. Helikopterin puikoissa istui Ruonala, joka näytteli helikopterin lentäjää.

- Siitä se lähti. Meillä oli neljä tai viisi kuvauspäivää, ja siitä jäi hirveän hyvä fiilis. Kesällä makustelin asiaa ja mietin, että jotain pitää tehdä asian eteen. Otin yhteyttä tuotantoon ja kerroin, että olisin hirveän kiinnostunut, jos minunlaiselleni näyttelijälle olisi käyttöä. Suoritukseni oli jäänyt mieleen. Se oli omanlaisensa koekuvaus, Ruonala naurahtaa.

Salatut elämät on tarjonnut näyttelijälle uudenlaisia ja kiinnostavia haasteita. 

- Tempo on nopeampaa, johon olen tottunut ja se vaatii toisenlaista ammattitaitoa. Täytyy olla orientoitunut ja heti valmis. Se on miellyttävä asia. Menen supervalmistautuneena aina töihin ja teen parhaani. Uutta ovat myös studiot. Keihäsmatkoissa oli yksi studioympäristö kyllä, Ruonala kuvailee.

Pitkä pesti päivittäissarjassa on monella tapaa mieluisa näyttelijälle.

- Hienoa päästä tekemään näin hienoa sarjaa ja kehittää samaa roolihahmoa. On henkilö, jonka elinkaari jatkuu ja hahmo tulee omaksi. Aiemmat roolini sarjoissa ovat kestäneet pari kuvauspäivää. Onhan se eri asia, Ruonala perustelee.

Ruonalan hahmo Kiira on pirteä tapaus, joka sekoittaa Pihlajakadulla parisuhdekuvioita. Näyttelijä toteaa kysyttäessä, että hänen hahmonsa ovat usein olleet naisellisia.

- Teatterissa olen näytellyt myös esimerkiksi 14-vuotiasta tyttöä. Ei ole ollut mitään sellaista miesmäistä tai rujompaa, vaikka taipuisin varmasti sellaiseenkin, Ruonala pohtii.

Entä mitä Ruonala olisi valmis tekemään roolinsa eteen?

- Tämä onkin vaikea! Pahin olisi, jos pitäisi lihottaa. Hiukset kasvavat takaisin! Totta kai voi laihduttaa, mutta minulla on superterveelliset elämäntavat. Se olisi kyllä pahin, että laittaisin kehon kovaan rasitukseen ja olisin tosi paljon painavampi. Laihduttaa ja kuihduttaa voisin, Ruonala vastaa. 

Lue myös: Oletko todellinen Salkkarit-tietäjä? Tee testi ja vastaa 10 kimuranttiin kysymykseen

Lue myös: Muistatko? 10 yllättävää suomalaistähteä, jotka ovat näytelleet Salatut elämät -sarjassa

Kilpailut

Uusimmat