Kuva: Otava / Jonne Räsänen

Elina Backmanin esikoiskirja nousi valtavaan suosioon - "Välillä tuntuu, että eläisi unta"

30.12.2020 19:15 - Lauri Kujanpää

Elina Backman julkaisi keväällä Kun Kuningas Kuolee -nimisen kirjan.

Kirjailija Elina Backman julkaisi esikoisromaaninsa Kun Kuningas Kuolee vuoden alussa. Backman kertoi keväällä Voice.fi:n haastattelussa, että rakastaa itse kovasti dekkareita.

-  Rakastan dekkareita. Kulutan niitä ehkä samaan tarpeeseen kuin Netflixin poliisisarjojakin. Ne ovat koukuttavaa viihdettä, joiden karmea maailma vie hetkeksi mukanaan, mutta kun kaikki on ohi, osaa lopulta taas arvostaa omaa elämää. 

Nyt Backman on jättäytynyt hetkeksi päivätöistään ja keskittynyt työstämään seuraavaa kirjaansa. Backman kertoi Iskelmän juontajan Satu Kotosen haastattelussa, että haave "taiteilijäelämään" on ollut aina.

- Tämä on ollut mahtavaa aikaa, kun haave on ollut aina keskittyä kirjoittamiseen. Tein ison päätöksen, kun heittäydyin vuodeksi kirjoittamaan toista kirjaani.

Kun Kuningas Kuolee on noussut Suomessa myyntilistojen kärkipaikoille sekä ollut yksi kuunnelluimpia äänikirjoja. Backman on ollut vastaanotosta innoissaan.

- Onhan se hämmentävää ja välillä tuntuu, että eläisi unta. Haave tällaiseen on kuitenkin aina ollut ja kirjoja kirjotetaan aina ensin itselle ja sitten jännitetään, että kelpaavatko ne muillekin. Olen ollut tästä menestyksestä äärimmäisen kiitollinen.

Seuraavaa teosta ei tarvitse kauaa odotella.

- Jos kaikki menee hyvin, niin seuraava kirjani ilmestyy jo kesällä.

(kuva: Otava)

Palautetta Backman on saanut valtavasti ja ne ovat olleet pääosin positiivisia. Varsinkin yksi niistä on jäänyt hyvin kirjailijan mieleen.

- Yksi palaute oli sellainen, jossa vanhempi rouva kertoi, että on ostanut kirjani äidilleen, joka on yli 90-vuotias. Molemmat heistä rakastavat dekkareita ja sanoivatkin, että "murha viikossa pitää virkeänä", Backman nauraa ja jatkaa:

- Molemmat heistä olivat lukeneet kirjani ja kehuivat sitä. Se jäi mieleen.

Kun Kuningas Kuolee -kirjan kännöskin on myyty jo useampaan eri maahan.

- Suomessa tehdään todella hyviä dekkareita ja olen otettu siitä, että oma teos pääsee maailmalle. Käännöksiä on myyty tällä hetkellä kahteentoista eri maahan, kuten Saksaan, Norjaan ja Ruotsiin. 

Esikoiskirja toteutti jo paljon Backmanin haaveita, mutta millaisia unelmia kirjailijalla on vielä tulevaisuudelle?

- Tietenkin haaveilen siitä, että tarinani löytävät lukijat jatkossakin, sekä Suomessa että ulkomailla. Nyt olen ottanut ensiaskeleet. Tv/leffaoptiokin on jo myyty, mutta tietenkin tällä alalla tuollaiset tiet ovat pitkiä.

Lue myös: Tositarina inspiroi esikoiskirjailijaa ja paljasti samalla uuden maailman: 'Tuntui hurjalta'

Lue myös: Kirjojen lukemisella useita terveyshyötyjä – jo muutama minuutti päivässä riittää

Kilpailut

Uusimmat