Kuva: Mikko Räsänen

Pilvi Hämäläisen Putous-hahmon ongelmiin voi moni lemmikinomistaja samaistua

25.01.2021 09:15 - Lauri Kujanpää

Pilvi Hämäläisen hahmo on Pönttö-niminen koira.

Näyttelijä Pilvi Hämäläisen, 35, Putous-hahmo Pönttö esiintyi muiden sketsihahmojen tavoin viime lauantaina suosikkiohjelman 13. tuotantokauden toisessa jaksossa.

Kun Pönttö asteli lavalle, oli hänellä yllään talvitöppöset. Myös Pöntön turkkiin oli tarttunut lumipaakkuja.

Kuten monet koiranomistajat tietävät, joskus koirilla on hieman hankaluuksia tottua tassuja suojaaviin tossuihin ja Pöntölläkin liikkuminen oli hieman hankalaa, kuten alla olevalta videolta huomaa.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Kennelliiton osastopäällikkö Kirsi Salmijärvi kertoi viime vuonna Voice.fi:lle, että iso osa koirista ei vaatteita tarvitse, mutta tietyt asiat on syytä ottaa huomioon.

- Talvivaate ei ole tarpeen suurelle osaa koirista, mutta pienille, sairaille tai vanhoille koirille voi olla aiheellista pukea talvivaate. Myös koirat, joiden turkissa ei ole pohjavillaa, tai joilla ei ole turkkia lainkaan, tarvitsevat yleensä talvivaatetusta. Koirarodut, joiden alkuperä on lämpimämmissä maissa, saattavat tarvita talvivaatetusta, kuten esimerkiksi monet vinttikoirat.

Suomessa on neljä vuodenaikaa ja lämpötilat saattavat vaihdella kovastikin. Salmijärven mukaan säätä kannattaa tutkailla muutenkin kuin lämpömittarin kautta.

- Koiran mahdollista pukeutumista pitää aina arvioida sään mukaan. Jos koira tarvitsee suojaa, kannattaa sille hankkia vaate. Jos koiralla käyttää vaatteita, kannattaa se opettaa käyttämään vaatteita jo pennusta lähtien, Salmijärvi neuvoi ja jatkoi:

- Ennemmin kuin pelkkää lämpötilaa, kannattaa tutkailla säätä yleensä. Myös kovin tuulisella tai sateisella säällä voi olla tarpeen pukea koiralle vaate. Jos koiranomistajaa mietityttää oman koiran tilanne, voi vinkkejä kysellä koiran mahdolliseen pukemiseen koiran kasvattajalta tai muilta rodun harrastajilta.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Milloin koiralle kannattaa pukea talvivaatetta? Kennelliiton asiantuntija kertoo, mitä tulee ottaa huomioon

Lue myös: Pilvi Hämäläisen Putous-hahmolle ilkuttiin netissä - näyttelijä löi jauhot suuhun kommentillaan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat