Kuva: AOP

Salkkarit-tähti Pete Lattu paljastaa tv-ohjelman, johon haluaisi osallistua: Haasteellisuus kiehtoo

27.01.2021 14:15 - Henna Koste

Näyttelijä Pete Lattu on tuttu Salatut elämät -sarjasta, mutta hän ei arkaile myöskään uusia tv-haasteita.

Suomalaiset tuntevat näyttelijä Pete Latun Salatut elämät -sarjan Kalle Laitelana. Lattu nähtiin Kallena ensimmäisen kerran 25. tammikuuta vuonna 1999, kun uuden päivittäissarjan ensimmäinen jakso näytettiin MTV3-kanavalla. Kallen matka ihmettelemästä Tyyne Puustisen murhapaikkaa ystäviensä kanssa on saanut monta mutkaa matkan aikana. Jos asiat olisivat edenneet alkuperäisen suunnitelman mukaan, kasvot Kallelle olisi antanut aivan toinen näyttelijä. 

- Minulla on sellainen mielikuva, että siihen oli ensin pyydetty jotain muuta, joka jostain omista syistään kieltäytyi. Kerkesin saamaan tiedon, että "valitettavasti juuri nyt valintamme ei osunut sinuun". Lähdin pois, tarkoitukseni oli muuttaa ainakin vähäksi aikaa Englantiin asumaan. Jouduin tulemaan sieltä äkkiä maitojunalla takaisin. Siellä (Englannissa) oli sellainen ihmissuhdehomma. Siitä on aikaa, olin lukiolainen silloin, Lattu kertoo Voice.fi:n haastattelussa Salatut elämät -sarjan mediapäivänä. 

Osa tv-kansasta muistaa Latun myös Fort Boyard -sarjan Suomi-versiosta, jossa hän kilpaili vuonna 2019. Kokemusta näyttelijä kuvaa "mielettömäksi aktiivilomaksi, jota ei rahalla saa". Lattu paljastaa, että haluaisi haastaa itseään myös toisessa tv-kilpailussa. 

- Tanssii tähtien kanssa olisi hieno juttu fyysisyyden ja haasteellisuuden takia. En tiedä, miten se olisi käytännössä aikataulujen puolesta mahdollista, Lattu sanoo. 

Näyttelijä toteaa, että hänen salainen aseensa parketilla olisi lähtökohtaisesti itsevarmuus.

- Näyttelijänä olen pöyhkeällä ja katteettomalla itsevarmuudella varusteltu ja uskon suoriutuvani mistä tahansa. Todellisuudessa ei ole mitään rutiinia. Olen tanssinut jossain musikaaleissa. Tietenkin Teatterikorkeakoulussa tanssittiin jonkun verran, Lattu sanoo. 

Lue myös: Salkkarit-Kallea näyttelevä Pete Lattu Iltalehdessä roolin vaikutuksesta: "Onhan se imartelevaa"

Lue myös: Ketä Salkkarit-hahmoa muistutat eniten? Tee hauska testi ja ota selvää

Kilpailut

Uusimmat