Kuva: AOP

Miksi Meghan jää pois prinssi Philipin hautajaisista? Raskaus on tekosyy, vihjaavat ystävät

13.04.2021 16:15 - Roy Kokkonen

Virallisen tiedon mukaan lääkäri oli suositellut, että Meghan välttäisi matkustamista. Daily Mailin haastattelemat herttuattaren ystävät kuitenkin kertovat, että taustalla oli muita syitä.

Herttuatar Meghan jäi Yhdysvaltoihin, kun hänen puolisonsa prinssi Harry matkusti sunnuntaina Isoon-Britanniaan isoisänsä prinssi Philipin hautajaisia varten. Brittihovi tiedotti aiemmin, että Meghan ei matkustanut miehensä mukana, sillä hän odottaa toista lastaan ja hänen lääkärinsä on suositellut välttämään matkustamista.

Brittilehti Daily Mailin lähteiden mukaan päätöksen taustalla oli kuitenkin muita syitä. Meghanin ystävien mukaan herttuatar jää hautajaisista pois, koska hän "ei halua olla huomion keskipisteenä".

– Meghan haluaa tukea Harrya. Hän kertoi, että antoi Harryn päättää, osallistuuko hän hautajaisiin, lähteet kertovat Daily Mailille.

– Meghan sanoi tämän olevan hyvä tilaisuus kohentaa välejään veljeensä ja isäänsä. Hänen ei itse tarvitse olla paikalla sitä varten.

Vaikka teoriassa Meghan voisi lentää vielä miehensä rinnalle, lähteiden mukaan hänen äitinsä on järkkymätön mielipide on, että Meghanin ei tulisi matkustaa raskaana.

Viime kesänä keskenmenon saanut Meghan on tällä hetkellä noin kuudennella kuulla raskaana. Hänellä ja prinssi Harrylla on ennestään yksi lapsi, Archie, 2.

Prinssi Philip kuoli viime perjantaina 99-vuotiaana. Isossa-Britanniassa vallitsee suruaika hänen hautajaisiinsa saakka. (kuva: AOP)

Kuningatar Elisabetin puoliso Prinssi Philip kuoli viime perjantaina 99-vuotiaana. Hänen hautajaisensa pidetään lauantaina Windsorin linnan mailla sijaitsevassa Pyhän Yrjön kappelissa. Hautajaisista odotetaan varsin pienimuotoisia, kuten prinssi Philipin on kerrottu toivoneen. Myös maassa vallitsevat koronarajoitukset estävät ison seremonian, sillä paikan päällä saa olla enintään 30 ihmistä.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin välit muuhun kuninkaalliseen perheeseen ovat huonot. He jättivät kuninkaalliset edustustehtävät alkuvuodesta 2020 ja muuttivat Kaliforniaan. Hautajaiset on ensimmäinen kerta yli vuoteen, kun prinssi Harry tapaa perhettään.

Tuorein skandaali syntyi maaliskuussa, kun he antoivat maaliskuussa poikkeuksellisen haastattelun Oprah Winfreylle, jossa he kritisoivat brittihovia avoimesti.

Meghan kertoi muun muassa olleensa itsetuhoinen ensimmäisen raskauden aikana, ja että hovin työntekijät eivät pyynnöstä huolimatta suostuneet auttamaan, koska asian pelättiin näyttävän huonolta. Suurin kohu syntyi, kun he väittivät nimeltä mainitsemattoman kuninkaallisen kohdelleen heitä rasistisesti kyselemällä Archien ihonväristä.

Lue myös: Prinssi Harry lensi Lontooseen isoisänsä kuoltua ja tapaa perheensä - Meghan ei mukana

Lue myös: Prinssi Williamin koskettava kirjoitus isoisänsä muistolle: "Hän oli poikkeuksellinen mies"

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat