Kuva: MTV3

Näyttelijä Inna Tähkänen teki muodonmuutoksen Salkkarit-rooliaan varten - yhden rooliasun hän pukee vasta, kun on pakko

29.05.2021 10:15 - Henna Koste

Inna Tähkänen antoi uudet kasvot Elina Taalasmaalle.

Salatut elämät -sarjan historiaan mahtuu monia haikeita hyvästejä ja iloisia jälleennäkemisiä. Elina Taalasmaan kohdalla on nähty molemmat, sillä katsojien iloksi hahmo palasi takaisin Pihlajakadulle viime vuonna. Aiemmin Elinan roolissa nähtiin Sanna Lius (o.s. Luostarinen), mutta nyt kasvot hahmolle antaa Inna Tähkänen, 30.

Tähkänen kertoi viime vuonna MTV:n haastattelussa, että oikeassa elämässä hänen ikäeronsa hänen Salkkarit-poikaansa Taleen eli Emil Hallbergiin, 25, on aiheuttanut koomisia hetkiä

Rooliaan varten Tähkänen teki muodonmuutoksen.

- Minulla oli 10 vuotta vaaleat hiukset, mutta roolia varten ne värjättiin kuparinpunaisiksi. Nyt hiukset ovat tosin vähän tummemmat. Aluksi siitä tuli melkein identiteettikriisi, kun tuntui, ettei mitkään vaatteet sovi uusiin hiuksiini. Sitä tottuu näkemään itsensä tietynlaisena, Tähkänen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Näyttelijä kertoo, että hän haluaa olla mahdollisimman luonnollinen ja muunneltavissa erilaisia rooleja varten.

- Olen jo tottunut uuteen hiusväriin. Jos saisin yhtäkkiä päättää itse, mitä teen hiuksilleni, ei minulla olisi mitään ehdotonta ajatusta, että haluan vaikka ne vaaleat takaisin, Tähkänen toteaa.

Hahmon kengät jalkaan vasta, kun on pakko

Inna Tähkänen on saanut näytellä jo monenlaisia vaiheita Elinan elämässä.

- Elina on kärsinyt lapsettomuudesta ja mielenterveysongelmista, jotka ovat eskaloituneet aika vakaviksikin. Lapsettomuus ei ole myöskään kevyt aihe, joten on pitänyt pohtia, miten sitä käsittelee. En halua mennä liian kepeällä asenteella näyttelemään vakavia asioita. Se tuntuisi väärältä, sillä ne ovat ihan oikeita juttuja jollekin. On silti mielenkiintoisempaa saada tonkia omaa mieltään ja näytellä vahvoja tunteita kuin sitä, että on ”vähän ihastunut”, Tähkänen sanoo.

Kun kuvauspäivä on ohi, käy näyttelijän omiin saappaisiin hyppääminen varsin konkreettisesti. Myös ajatustyö on tärkeässä osassa, ettei hahmon tunteet jää päälle.

- On tärkeä hetki, kun vaihdan omat vaatteeni ja varsinkin kenkäni. Niistä tulee se ryhti, joka määrittää koko asennon. Laitan hahmon kengät jalkaan aina vasta, kun on pakko. Siihen asti sipsuttelen aamutossuissa, vaikka olisi muuten kaikki vaatteet vaihdettu, Tähkänen kertoo.

Näyttelijä kertoo viihtyvänsä itse lenkkareissa ja tennareissa, joilla pääsee nopeasti paikasta toiseen.

- Elinalla on usein pienet korot, jotka antavat jonkinlaisen ryhdikkyyden. Silloin ei ole niin maadoittunut, Tähkänen kuvailee.

Joskus rankemman kohtauksen jälkeen Tähkänen jää hetkeksi istumaan pukuhuoneen sängylle ja käy läpi, kuka hän on, mihin kotiin hän on menossa ja mikä on hänen elämäntilanteensa.

- Silloin en tuo vahingossakaan väärää mielenmaisemaa kotiin, mitä en ole käsitellyt, näyttelijä sanoo.

Inna Tähkänen (oikealla) hyppäsi Elina Taalasmaan saappaisiin viime vuonna. Sanna Lius (o.s. Luostarinen) näytteli Elina Taalasmaata sarjan alkaessa. (kuva: MTV/AOP)

Uusi päivä -sarjasta tuttu näyttelijä Rosa Siliämaa kertoi aiemmin Voice.fi:n haastattelussa, kuinka hänelle jäi roolihahmonsa Vilma Haaviston tunteet päälle. Myös Siliämaa löysi fyysisen rutiinin, joka sai hänet erottamaan roolin ja oman persoonansa selkeästi. 

Lue myös: Muistatko? 10 yllättävää suomalaistähteä, jotka ovat näytelleet Salatut elämät -sarjassa

Kilpailut

Uusimmat