Kuva: AOP

Kaksi uutisaihetta, jotka herkistivät Kirsi Alm-Siiran: "Kun joku tulee lähelle, se koskettaa"

04.07.2021 22:15 - Ella Haura

MTV Uutisten ankkuri vieraili Radio Novan juontaja Esko Eerikäisen haastattelussa.

MTV Uutisten pitkäaikainen ankkuri Kirsi Alm-Siira, 46, vieraili hiljattain Radio Novan haastattelussa, jossa hän kertoi juontaja Esko Eerikäiselle, 47, uransa vaiheista. Jo 15-vuotisen ankkuriuransa alkupuolella Alm-Siira koki paljon paineita työssään, ja lähetyksiin on vuosien varrella mahtunut myös tunteita herättäviä uutisaiheita.

- Olin päässyt tekemään unelmatyötäni, joka oli haaveeni ja tavoitteeni. Se oli päässäni todella iso asia. Yritin olla kuten muut, hän kertoo Eerikäisen haastattelussa.

Uutisankkurin tulee kertoa yleisölle rankoistakin aiheista, ja Alm-Siiran mukaan kaksi uutista ovat osuneet hänessä erityisen syvälle. Toinen koski MTV:n menehtynyttä uutisankkuria Leena Kaskelaa ja toinen perhesurmaa. 

- Kun joku tulee lähelle, se koskettaa. En koskaan työskennellyt Leenan kanssa samaan aikaan, mutta työkaverini kuvailivat häntä valtavalla lämmöllä. Herkistyn nytkin, kun ajattelen, miten noin hyvä joku ihminen on voinut olla. Toinen tapaus oli entisellä asuinpaikkakunnallani tapahtunut perhesurma. Tiesin, että tekijä on saman ikäinen kuin minä, eli luultavasti tuntisin henkilön ainakin nimeltä. Siihen liittyi paljon tuskaa ja epätoivoa, Alm-Siira kertoo.

Nuoruuden epävarmuuden peitonnut Alm-Siira ei enää murehdi uskottavuuttaan, vaan antaa persoonansa näkyä, etenkin työn ulkopuolella. Hän kokee olevansa ulospäinsuuntautunut, positiivinen ja ohjaa myös ryhmäliikuntatunteja vapaa-ajallaan.

- Ajattelin ennen, että minun pitää hillitä itseäni. Nyt kun ollaan uutisissa, niin täällä pitää puhua tietyllä tavalla. Olen hakenut myös ulkoisilla jutuilla, kuten kampauksilla sitä, että näyttäisin ammattitaitoiselta. Vasta myöhemmin tajusin, että miksi ihmeessä!

Lue myös: Anna: Kirsi Alm-Siira elää ensimmäistä kertaa sinkkuna - "Olen uuden matkan alussa"

Lue myös: Kirsi Alm-Siira nähdään Salatut elämät -sarjassa - katso maistiainen jaksosta

Lue myös: Kirsi Alm-Siiran uusi perheenjäsen saapui vihdoin - pennun nimi ihastuttaa

Kilpailut

Uusimmat