Kuva: AOP

Me Naiset: Masennus iski TTK-tähti Kia Lehmuskoskelle uran päättymisen jälkeen

21.07.2021 13:45 - Lauri Kujanpää

Lehmuskoski kertoo, että käsitteli lopulta paljon nuoruutensa kiusaamiskokemuksia sekä kilpauran pettymyksiä.

Tanssija ja tanssinopettaja Kia Lehmuskoski, 32, päätti kilpauransa 23-vuotiaana vuonna 2012 ja hänet on sen jälkeen nähty Tanssii tähtien kanssa -ohjelman parketilla säihkyvänä ja itsevarmana. Viime kaudella Lehmuskoski opetti tanssin saloja jääkiekkoilija Niklas Hagmanille.

Vuoden 2012 kilpauran päättyminen oli Lehmuskoskelle kuitenkin kova paikka, sillä tuolloin hänen parinsa kertoi lopettavansa täysin yllättäen.

- Syyllistin itseäni siitä, että olin ollut niin huono, että parini halusi lopettaa. Syyllistin itseäni siitä, että olin ollut liian epävarma, enkä siksi voittanut suomenmestaruutta, Lehmuskoski paljasti Me Naisille.

-  Kun ahdistus ja paha olo alkoivat kasvaa, minun oli pakko hakea sairauslomaa. Kun en päässyt enää sängystä ylös, ymmärsin, että minun piti hakea jostakin apua, Lehmuskoski jatkoi.

Lohmuskoski sai lopulta diagnoosiksi urheilu-uran jälkeisen masennustilan. Lehmuskoski onkin tehnyt paljon töitä, että on pystynyt käsittelemään nuoruuden kiusaamistapauksia sekä kilpauran pettymyksiä ja torjutuksi tulemisen tunnetta.

-  Kilpailutilanteissa saatan tuntea yhä epävarmuutta, mutta osaan suhtautua siihen eri tavalla. Häpeän sijaan nauran itselleni, tanssija päättää.

Lue myös: MTV: Koronaan sairastunut TTK-tähti Niklas Hagman kertoo oireistaan

Lähde ja haastattelu: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat