Kuva: Senja Rapila

Elina Gustafsson ja Ansku Bergström ovat Suomen TTK:n ensimmäinen naispari - "Vihdoin ja viimein!"

04.08.2021 18:15 - Roy Kokkonen

Elina Gustafsson ja Ansku Bergström ovat Tanssii tähtien kanssa -ohjelman ensimmäinen samaa sukupuolta oleva tanssipari. He kertovat, kuinka tanssit käytännössä toteutuvat.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman 14. kaudella tehdään historiaa, kun mukana on ensimmäistä kertaa samaa sukupuolta oleva tanssipari. Ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, 29, lähtee mukaan kisaan yhdessä tanssinopettaja Ansku Bergströmin, 35, kanssa.

Ohjelman tuomari Helena Ahti-Hallberg kertoo, että same sex -pareissa ei kansainvälisesti ole mitään poikkeuksellista.

– Kilpatanssipuolella kansainvälisesti pidetään paljon same sex -kilpailuja. Se on ihan normaalia arkea, ja yksi kilpatanssin muoto. Siksi on erittäin hienoa, että se tuodaan myös tässä ohjelmassa esille, hän kertoo Voice.fi:lle.

Jorma Uotinen ja Helena Ahti-Hallberg ovat ohjelman tuomareita yhdessä Jukka Haapalaisen kanssa. Ahti-Hallbergin mukaan same sex -pareissa ei kansainvälisesti ole mitään uutta. (kuva: Senja Rapila)

Sekä Gustafsson että jo kahdeksatta kautta tanssinopettajana mukana oleva Bergström ovat kumpikin erittäin innostuneita tulevasta.

– On ihan super iso kunnia olla mukana Suomen ensimmäisenä same sex -parina ja tehdä historiaa. Tätä on odotettu, nähdä vähän monimuotoisuutta ja erilaisuutta ohjelmassa, Gustafsson iloitsee.

Hän on jopa hieman ihmeissään, että samaa sukupuolta olevia tanssipareja ei ennen ole ohjelmassa nähty.

– Nimenomaan vihdoin ja viimein! Hienoa, että saan olla mukana ja vielä Anskun kanssa.

Gustafsson uskoo, että hänen urheilutaustastaan on hyötyä myös tanssilavalla. Hän lopetti nyrkkeilyuransa marraskuussa 2020.

– Ainakin lantiota osaan pyörittää! hän nauraa.

Gustafsson ja Bergström kertovat, että he eivät ole päättäneet vakiintuneita rooleja tansseihin, vaan he vaihtelevat sitä, joka vie.

– On hienoa ottaa tällainen haaste vastaan. Kun minulle ehdotettiin Elinaa, olin heti, että totta kai, mutta tajusin, että siinä on myös haastetta. On haastavampaa kehittää koreografiat mielenkiintoisimmiksi ja onhan se myös erilainen lähtökohta. Otan sen kuitenkin positiivisena, koska on hienoa, että voimme vaihdella asetelmia, Bergström kertoo.

– Se on hyvä, koska inhoan kaikkea perinteistä! Gustafsson heittää.

Lue myös: Jorma Uotinen kuulee päivittäin kadulla "ei huono!" - lausahdusta ei kuitenkaan enää TTK:ssa kuulla

Lue myös: Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa mukana ensimmäistä kertaa naispari - katso kaikki tähtiparit

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat