Kuva: Emmi Moilanen

HS: Ohjaaja Dome Karukoski vakavassa pyöräilyonnettomuudessa - muistuttaa tärkeästä asiasta

06.08.2021 14:45 - Lauri Kujanpää

- Pyörä jäi paikalleen ja mies lensi yli, Karukoski kertoo Helsingin Sanomille.

Ohjaaja Dome Karukoski, 44, oli ollut pyöräilemässä Helsingin Keskuspuistossa, kunnes oli lentänyt kulkupelinsä selästä ja lyönyt päänsä pahasti.

- Otin vähän liian uhkarohkeasti, en ollut niin skarppina. Pyörä jäi paikalleen ja mies lensi yli, Karukoski kertoo Helsingin Sanomille

Karukoski ilmoittaa, että ilman kypärää ei pakolla olisi enää kertomassa asiasta, sillä kypärä oli haljennut iskun seurauksesta. Lääkärissä mies sai seitsemän tikkiä leukaansa ja kipulääkettä, mutta päässä kaikki oli kunnossa.

- En muistanut ensin koko viikosta mitään. Tutkin puhelinta, että mikä päivä oikein on. Oli kiinnostava havainto, miten muistot sekoittuivat, Karukoski kertoi. Lääkärin mukaan on tyypillistä, että muistot saattavat hämärtyä onnettomuuden jälkeen.

Ohjaaja myös kiitteli HS:lle vuolaasti HUSin Haartmanin sairaalan henkilökuntaa.

- Itsekin olen joskus ajanut ilman pyöräilykypärää. Miten typerää se on ollut. Pahin asia, mikä minulle tuli mieleen, että olen pienten lasten isä ja onneksi säilyin ilman aivovammaa.

Karukoski julkaisi tilanteesta myös kuvan Instagram-sivullaan kuvan tilanteesta ja muistuttaa pyöräilykypärän käyttämisestä.

"Muistakaa käyttää kypärää, ellette ole Krypton-planeetalta", mies tiivistää.

Näet julkaisun alta tai tästä.

Lue myös: Dome Karukosken ohjaama brittitrilleri julkaistaan pian Suomessa - sivuroolissa myös Elina Knihtilä

Lue myös: Dome Karukoski matkusti EM-jalkapallon perässä Tanskaan ja Venäjälle - häkeltyi Pietarissa stadionin porteilla

Lähde: HS

Kilpailut

Uusimmat