Kuva: MTV3

Tanhupallon tarina juontaa vuosikymmenten taakse - "Lopullinen muoto nähtiin Putouksessa"

08.08.2021 12:15 - Lauri Kujanpää

Kiti Kokkosen esittämä Tanhupallo on saanut oman tv-ohjelman, joka alkaa 11. syyskuuta MTV3-kanavalla.

Näyttelijä-tuottaja Kiti Kokkosen, 46, rakastetun Tanhupallo-hahmon oma ohjelma käynnistyy 11. syyskuuta MTV3-kanavalla.

Kiireistä haastattelupäivää viettävä Kokkonen vastaa puhelimeen iloisesti ja paljastaa Voice.fi:lle, että Tanhupallon tarina alkoi itse asiassa jo vuosikymmeniä sitten.

- Hahmon ensimmäiset ajatukset juontavat vuosikymmenten taakse, sillä silloin hain Teatterikorkeakouluun Tanhupalloa muistuttavalla hahmolla ja olen tuon jälkeen usein näytellyt vastaavia hahmoja teatterin lavalla sekä ääninäytellyt piirretyissä. Lopullinen muoto sitten nähtiin Putous-ohjelmassa.

Kokkonen kertoo, että Tanhupallo saa inspiraatiota jatkuvasti sekä Kokkosen lapsuudesta että ympäröivien lasten elämästä.

- Olen seurannut tytärtäni ja ystävieni lapsia, ja katsonut, kuinka he kokevat asioita. Se koko lasten maailma on niin valtava ja mahtava, Kokkonen kertoo.

- Vaikka kyse on hyvin leikkimielisestä hahmosta, niin suhtaudun hyvin tarkasti, ja voisiko sanoa vakavasti siihen, miten Tanhupallo käyttäytyy ja mitä hän sanoo. Olen tarkka käsikirjoituksista ja haluan, että komediaankin panostetaan valtavasti. Tietenkin jonkun verran annan tilaa myös improvisoinnille, näyttelijä jatkaa.

Kiti Kokkonen esittää rakastettua Tanhupalloa. (kuva: Emmi Moilanen)

Ensimmäisessä jaksossa vieraana nähdään legendaarinen Vesa-Matti Loiri, jonka kanssa Tanhupallo keskustelee luovuudesta. Toisessa jaksossa kimurantteja kasvatuskysymyksiä on puimassa Supernanny Pia Penttala

Tanhupalloa vieraat eivät jännitä.

- Kiti Kokkosta kyllä jännittävät vieraat ja heidän kohtaamisensa, mutta Tanhupalloa ei. Voisi sanoa, että kun on roolissa, tällaisen ohjelman tekeminen on tavallaan helpompaa. Minusta on muutenkin helpompi kohdata asioita roolissa, jos ollaan oman lähipiirin ulkopuolella. Ehkäpä juuri siksi minusta tuli näyttelijä.

Ohjelma kuvattiin hyvin tiiviillä aikataululla ja Kokkonen esitti Tanhupalloa enemmän kuin koskaan lyhyen ajan sisällä. Suosikkihahmon maneerit tulivat myös kotiin.

- Putouksessa hahmon rooliin hyppäsi vain minuuteiksi ja keikoillakin se esitys kestää tunnin. Nyt kun olin useamman viikon lähes jatkuvasti Tanhupallo, hahmon maneerit näkyivät myös kotioloissa. Esimerkiksi, jos mieheni kanssa tuli jotain pientä kinastelua, niin sitä vain sanoi: "Annappa kun Tanhupallo kertoo, miten asiat menevät", Kokkonen nauraa.

Myöhemmin kauden aikana Tanhupallon vieraina nähdään yllämainittujen lisäksi Kimmo Ohtonen, Cristal Snow, Maaret Kallio, Teemu Laajasalo, Niklas Hagman, Paula Noronen, Kari Enqvist, Annika Saarikko ja Satu Silvo.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: MTV: Tanhupallo saa oman ohjelman - "Kannattaa katsoa, jos haluat hyvän mielen"

Lue myös: Tanhupallon pääsiäinen ei alkanut hyvin, fanit naureskelevat: "Kyllä karvamato nyt tempun teki!"

Kilpailut

Uusimmat