Kuva: Handout/Filmikamari

Outi Mäenpää nähdään uutuuselokuvassa julkkispsykiatrin roolissa - hulvaton traileri julki

25.08.2021 10:00 - Reija Saarinen

Outi Mäenpään lisäksi Vuosisadan häät -elokuvan merkittävissä rooleissa ovat Mikko Leppilampi ja Matleena Kuusniemi.

Neljällä Jussilla, kahdella Venlalla sekä Guldbaggella palkitun Outi Mäenpään tähdittämä Vuosisadan häät saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 15. lokakuuta 2021.

Aleksi Bardyn käsikirjoittama ja Marja Pyykön ohjaama elokuva kertoo TV:stä tutusta julkkispsykiatri Viima Von Ausgezeichnetista (Mäenpää). Viima on miehiä ja mainetta niittänyt oman elämänsä keskipiste, joka on salaa myös todella yksinäinen. Exänsä (Mikko Leppilampi) mennessä naimisiin, on Viiman etsittävä häihin korkean profiilin deitti osoittaakseen, että hänellä menee hyvin. 

Mäenpään mukaan Viiman roolissa parasta olivat ristiriidat.

- Viima oli hurjan hieno näytellä, sillä hän on täynnä ristiriitoja. Sain heittäytyä oikein urakalla sekä fyysisesti että henkisesti äärilaidasta toiseen. Aika harvoin ikäiseni nainen saa tällaista näin monimuotoista näyttelemismahdollisuutta. Viima on minun silmiini rakastettava, mutta myös hyvin haasteellinen persoona. Välillä hän on aivan pihalla kaikesta; sekoilee urakalla ja hetkittäin etenee täysin kirkkain aatoksin kohti päämääränsä. Minusta se tekee elokuvasta ja hänen hahmostaan erittäin mielenkiintoisen.

Mäenpään lisäksi Vuosisadan häät -elokuvan merkittävissä rooleissa ovat Mikko Leppilampi ja Matleena Kuusniemi. Heidän lisäkseen elokuvassa nähdään muiden muassa Lauri Maijala, Kari Ketonen, Juho Milonoff, Anna-Leena Härkönen ja Eero Saarinen sekä Amos Brotherus, Tommi Eronen, Markku Haussila, Joel Hirvonen, Saara Kotkaniemi, Matti Leino ja Niko Saarela.

Elokuvan trailerin pääset katsomaan alta. 

Lue myös: Outi Mäenpää on tulevassa elokuvassa seuralaista kipeästi etsivä tähti - katso, miltä hahmo näyttää

Kilpailut

Uusimmat