Kuva: AOP

Laulaja Eini päätyi Uuno Turhapuro -elokuvaan sattuman kautta - "Onnenkantamoinen"

08.09.2021 10:15 - Lauri Kujanpää

Einistä on nyt julkaistu elämäkertakirja Diskokuningatar Eini, jossa käydään läpi hänen mittavaa uraansa.

Laulaja Einistä, 60, julkaistiin vastikään elämäkertakirja Diskokuningatar Eini, jonka on kirjoittanut Anna-Liisa Hämäläinen

Eini kertoo Radio Nostalgian haastattelussa juontaja Susanna Heikille, että on otettu ystäviensä kehuista, joita kirjasta löytyy.

- En ole kuullut niitä kommentteja hirveästi oikeassa elämässä, niin tuntuu hyvältä ja olen todella otettu, miten minusta ajatellaan.

Eini alotti uransa jo 70-luvulla ja silloin oli tapana, että maanantaisin kokoonnuttiin ohjelmatoimiston myötä useiden artistien, kuten Kirkan ja Kari Tapion, kanssa samaan pöytään.

- Siellä käytiin kuulumiset läpi ja mietittiin tulevaa. Kirka ja Kari Tapio olivat älyttömiä jutunkertojia. Ja kun Vesa-Matti Loirikin oli paikan päällä, niin juttua riitti. Kaikki olivat nälkäisiä artisteja ja halusimme jakaa yhdessä tarinoita keikoilta.

- Silloin ei ollut yhteyksiä samalla tavalla kuin nykyään, joten tuollaiset kokoontumiset olivat normaaleja. Nykypäivänä sosiaalisen median ja muiden yhteyksien vuoksi emme enää artistien kesken juurikaan näe toisiamme, mikä on hieman harmillista.

Uuno Turhapuro -elokuvaan radion kautta

Yksi Einin ikimuistoisimmista uran hetkistä oli, kun hänet nähtiin Uuno Turhapuro armeijan leivissä -elokuvassa. Uuno-elokuvien tuottaja ja näyttelijä Pertti "Spede" Pasanen oli sattumalta kuullut Einin kappaleen radiossa ja ajatellut, että tämä täytyy saada elokuvaan.

- Spede Pasanen löysi minut radion kautta. Spede oli ollut liikennevaloissa ja kuullut radiosta Kesä ja yö -kappaleeni, jopa sopi hänen mielestään hienosti Uunon tarinaan. .

- Se oli minulle onnenkantamoinen, ja monet nuoret sanovat nykyään, että se on legendaarinen kohtaus, jossa olen mukana. Olen tosi onnellinen siitä, että sain esiintyä siinä leffassa. Elokuvan kautta Kesä ja yö nousi minun mittapuullani todella suosituksi.

Eini myös paljastaa, että kuvauksissa oli niin hauskaa, että kohtaus jouduttiin kuvaamaan useamman kerran.

- Loirihan teki sen kohtauksen aina eri tavalla ja se koko homma meni välillä ihan nauramiseksi. Ajattelin aluksi, että se on tyyliin 1-2 ottoa, mutta siinä kestikin hieman enemmän, kun ne hahmot huvittivat niin paljon.

Voice.fi, Radio Nostalgia, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Eeva: Eini paljastaa nuoruuden kamppailunsa anoreksian kanssa: "Jätti pysyvät haavat"

Kilpailut

Uusimmat