Kuva: Emmi Moilanen

Chisu pyytää anteeksi Vain elämää -ohjelmassa nähtävää hiustyyliään - "Ei vaan ole ok"

24.09.2021 15:15 - Roy Kokkonen

Laulaja Chisu haluaa pyytää jo etukäteen anteeksi Vain elämää -ohjelmassa nähtävää hiustyyliään. Hän kokee syyllistyneensä kulttuuriseen omimiseen.

Laulaja Chisu, oikealta nimeltään Christel Roosberg, 39, tähdittää Vain elämää -musiikkiohjelman tänään alkavaa 12. tuotantokautta. Kyseessä on jo toinen kausi, kun Chisun tulkintoja muiden tähtiartistien kappaleista kuullaan ohjelmassa.

Chisun kanssa uudella kaudella nähdään Tuure Kilpeläinen, Arttu Wiskari, ABREU, Jukka Poika, Suvi Teräsniska, Pyhimys ja Anssi Kela.

Kauden aloituksen kynnyksellä Chisu julkaisi sosiaalisessa mediassa päivityksen, joka käsittelee kulttuurista omimista. Hän kertoo käyttäneensä jo pitkään niin kutsuttuja braids-kampauksia, eli päänmyötäisiä pikkulettejä, joiden juuret ovat tummaihoisten ihmisten keskuudessa.

"Oon käyttänyt niitä, koska ne on ollu ja on musta edelleen aivan valtavan upeita. Oon aina ihaillut mustien kulttuurista tulleita virtauksia ja inspiroitunut niistä", hän kirjoittaa.

Myös tulevalla kaudella Suvin päivänä, 22. lokakuuta esitettävässä jaksossa, Chisu nähdään kyseisessä kampauksessa. Käymiensä keskustelujen myötä Chisu kertoo ymmärtävänsä nyt, että hänen olisi pitänyt miettiä toisesta kulttuurista olevan hiustyylin lainaamista tarkemmin. 

Hän kertoo oppineensa, että tummaihoiset ihmiset ovat kohdanneet rasismia ja joutuneet kärsimään hiustyylin vuoksi. 

"Nyt ymmärrän, että mun ois pitänyt ottaa paremmin selville ja kertoa mistä kulttuurista lainaan ja historian sekä nykytilanteen tiedostaen - lainaanko ollenkaan. Myöskään mun meikki- tai hiustiimissä ei ole ollut mustia tai ruskeita ihmisiä töissä."

Chisun mukaan hiustyylistä oli muodostunut osa hänen brändiään. Nyt hän kuitenkin kertoo kokevansa, että asia ole oikein. Samalla hän toivoo aiheesta asiallista keskustelua.

"Nyt kun olen perehtynyt asiaan, valitsisin kampaukseni toisin. Yhteiskuntamme eriarvoistavissa rakenteissa tuo kampaus mun päässä ei vaan ole ok. Kaiken tän haluun nyt tuoda esille ja pyytää anteeksi tekemääni virhettä."

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Tänään Vain elämää -avausjaksossa Anssi Kelan saapuminen Satulinnaan puhuttaa - "Olen kateellinen"

Lue myös: Tätäkö on todellisuus? Anssi Kela julkaisi Vain Elämää -kulisseista kuvan, joka herättää hilpeyttä

Kilpailut

Uusimmat