Kuva: AOP

Aamu-tv-juontaja heitti yllättäen kommentin herttuatar Catherinen vyötäröstä - somessa tyrmistyttiin

19.10.2021 14:15 - Iiro Myllymäki

Good Morning Britain -ohjelman Richard Madeley kommentoi herttuattaren vyötärönympärystä uutispätkän päätteeksi.

Herttuatar Catherine, 39, ja prinssi William, 39, osallistuivat Earthshot Prize -gaalatapahtumaan, jossa pari jakoi miljoonan punnan (noin 1,18 miljoonaa euron) arvoisia palkintoja ilmaston hyväksi tehtäville projekteille. Tilaisuus järjestettiin sunnuntaina Lontoossa.

Prinssi William ja herttuatar Catherine Earthshot Prize -tilaisuudessa (kuva: AOP)

ITV-kanavalla esitettävässä Good Morning Britain -aamu-tv-ohjelmassa käsiteltiin aihetta maanantaina, ja juontaja Richard Madeleyn kommentit ovat aiheuttaneet paheksuntaa sosiaalisessa mediassa. Tilaisuudesta kertoneen uutisklipin jälkeen Madeley nosti esiin herttuatar Catherinen ulkonäön.

- Kate on niin hoikka, eikö olekin, Madeley totesi juontajaparilleen Susanna Reidille.

- Niin onkin, Reid vastasi.

- Niin pieni vyötärö, Madeley jatkoi.

Tähän Reid vielä totesi nauraen, että Catherine näytti upealta tilaisuudessa.

Sosiaalisessa mediassa on pahastuttu siitä, että juontajien huomio kiinnittyi herttuattaren ulkonäköön ja painoon sen sijaan, että he olisivat kommentoineet tilaisuuden hyvää tarkoitusta ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

”Ehkä olisit voinut kommentoida itse asiaa etkä Katen hoikkuutta”, on yksi kirjoittanut Twitterissä.

”Kyse on ympäristöstä, mutta Richard puhuu vain Katen vyötärön koosta. Niin tyypillistä. Yrittäkää keskittyä”, kirjoittaa toinen.

”Kauhistuin, kun kuulin kommenttisi Katen vyötärönympäryksestä. Tyttäreni on kamppaillut syömishäiriön kanssa seitsemän vuotta, ja tällaiset kommentit voivat aiheuttaa paljon vahinkoa. Olisit voinut kommentoida vain, miten kauniilta hän näytti”, on myös kirjoitettu.

Earthshot Prize -palkinnot jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Prinssi Williamin lanseeraamassa tapahtumassa valitaan vuosittain uusia voittajia vuoteen 2030 asti. Palkintorahoilla kannustetaan ilmastonmuutosta vastaan toimivia tahoja etenemään projekteissaan.

Herttuatar Catherinen gaala-asussa oli ympäristön kannalta merkittävä piilomerkitys. Express-julkaisun mukaan tilaisuuteen osallistuvia oli ohjeistettu ajattelemaan ympäristöä asuvalinnassa. Tästä syystä herttuattaren yllä nähtiinkin sama Alexander McQueenin asu, jossa hän edusti jo vuoden 2011 Bafta-palkintogaalassa.

Kuva vuodelta 2011, jolloin herttuatar Catherine edusti samassa mekossa kuin viime viikonloppuna. (kuva: AOP)

Lue myös: Herttuatar Catherinen asu rikkoo brittihovin vanhaa etikettiä, mutta on monesta syystä supertrendikäs

Lue myös: Prinssi George täytti kahdeksan - suloinen syntymäpäiväkuva kunnioittaa prinssi Philipin muistoa

Lähteet: Metro, Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat