Kuva: Riia Frost

Christoffer Strandberg kehuu uusia Putous-hahmoja - "Vaikeuksia pitää katsetta katsekorkeudella"

08.02.2022 19:15 - Riia Frost

Putouksen ensimmäinen suora lähetys keräsi yli 1,4 miljoonaa tv-katsojaa.

Putous-ohjelman energinen juontaja Christoffer Strandberg, 32, pääsi jo toista kertaa lähettämään näyttelijäkollegojaan tulikokeeseen, kun kauden ensimmäinen suora lähetys näytettiin viime lauantaina Suomen televisiossa.

Strandbergin tunnelmat ovat ensimmäisen lähetyksen jälkeen loistavat ja huojentuneet.

- Tämä nyt tietenkin on tätä ensi-illan huumaa. Tavallaan ehkä vähän valheellisestikin tuudittautuu siihen, että maalissa ollaan, vaikka tästä tämä oikeasti vasta alkaa, Strandberg toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

”Ollaan tilanteen päällä yhdessä”

Strandberg on myös itse ollut ohjelmassa kolme kautta näyttelijänä ennen juontajan pestiään. Hän kertookin kasvaneen näyttelijänä ja juontajana valtavasti Putouksen myötä.

- Putoushan on opettanut minulle tv:n käsityön eli kuinka tehdään live-lähetystä ja kuinka monta osaa se vaatii ollakseen toimiva ja hyvä, Strandberg kertoo.

Strandberg myös sanoo sarjan aikana suurimpana opetuksena olleen sen tajuaminen, miten paljon ammattilaisia Putous-lähetystäkin tekee, jotka eivät saa tarpeeksi ansaitsemaansa kunniaa.

- Ja että kommunikoi ja ollaan tilanteen päällä yhdessä. Tämä lähetys ei pelkästään koostu siitä, että yksi ihminen onnistuu, vaan että 200 ihmistä onnistuu, Strandberg toteaa.

(kuva: AOP)

Sketsihahmot yllättävät ja naurattavat juontajaakin

Tämän vuoden Putous-kaudella Stranbergin kollegoja ovat viime kauden näyttelijät Maaria Nuoranne, Mikko Töyssy ja Pilvi Hämäläinen sekä uusina kasvoina näyttelijät Pihla Maalismaa, Aapo Oranen, Jyri Ojansivu sekä Aku Sipola. Näyttelijät luovat jokaiselle kaudelle omat sketsihahmot vuoden sketsihahmo -kilpailua varten.

Strandbergin yksi tehtävä juontajana on tuoda sketsihahmoja eloon keskustelun avulla. Putous-kausien myötä on kuitenkin huomattu, että joskus omaperäiset sketsihahmot voivat vaikeuttaa pokan pitämistä myös juontajalla. Strandberg paljastaakin naurun pidättelemisen olevan haastavaa tämän kauden jokaisen hahmon kanssa - hieman eri syistä.

- Sanotaanko näin, että täällä on hahmoja, joiden fyysinen varustus aiheuttaa vaikeuksia pitää katsetta katsekorkeudella. Ja sitten on tällaisia passiivis-aggressiivisia kavereita, jotka tulee aika iholle, Strandberg nauraa.

Se, mikä juontajan on kuitenkin yllättänyt positiivisesti tällä kaudella on se, miten jokainen sketsihahmo tulee täysin eri maailmoista. Strandbergin täytyy siis hypätä maailmasta toiseen eri hahmojen astellessa lavalle.

- Minun täytyy täysin vaihtaa asetuksia juontajana, koska nämä hahmot eivät tule samasta todellisuudesta. Mikä on kyllä aivan ihanaa, Strandberg toteaa.

(kuva: Riia Frost)

Parasta herkkä yhteisöllisyys

Parasta Putouksessa Strandbergin mielestä on muun muassa se, että se ei muistuta mitään ohjelmaa, mitä Suomessa tai maailmalla on tehty aikaisemmin.

- Tässä sekä tavataan hahmoja että tehdään ajankohtaisia ja ajattomia sketsejä. Mutta samaan aikaan tässä ohjelmassa on työporukka omana itsenään, Strandberg analysoi.

Lisäksi Strandberg ylistää ohjelman parhainta ominaisuutta, joka on muodostunut kausien aikana.

- Tässä on jotain todella hienoa ja herkkää yhteisöllisyyttä, joka sitten laajentuu meidän katsojiin, Strandberg pohtii.

- Yhteisöllisyys, mitä tämä ohjelma luo, on minusta parasta.

Tämä on Putouksen 14. kausi ja kyseinen ohjelmasarja on luonut vuosien aikana yhteensä liki sata sketsihahmoa. Ensimmäinen lähetys keräsi yli 1,4 miljoonaa katsojaa ja keskikatsojamäärä oli 938 200.

Putouksen suoraa lähetystä voi seurailla lauantai-iltaisin kello 19:30 MTV3-kanavalla.

Christoffer Strandbergin, Aku Sipolan, Pilvi Hämäläisen sekä Mikko Töyssyn koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

(kuva: MTV3)

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Christoffer Strandberg herkistyi Putous-hahmon hyvästelemisestä - "Kertoo ohjelman magiasta"

Lue myös: Putous-näyttelijät julkistettiin - suurin osa uusia kasvoja, mukana Salkkarit-tähti

Kilpailut

Uusimmat