Kuva: AOP

Juorusivusto levittää "eksklusiivista uutista" kuningatar Elisabetin kuolemasta - todistettiin valheelliseksi

24.02.2022 13:15 - Iiro Myllymäki

Sivusto vetoaa uutisoinnissaan sisäpiirin lähteeseen.

Hollywood Unlocked -sivusto levittää valheellista tietoa kuningatar Elisabetin, 95, kuolemasta. Julkaisun ”eksklusiivisessa uutisessa” todetaan, että koronaan sairastunut Elisabet on menehtynyt. Uutinen on julkaistu tiistaina helmikuun 22. päivä, ja tämän artikkelin kirjoitushetkellä julkaisu on edelleen sivustolla. Uutisessa viitataan ”kuninkaallisia lähellä oleviin lähteisiin”.

”Hänen oli määrä osallistua British Voguen päätoimittajan Edward Enninfulin häihin, mutta hänet löydettiin kuolleena”, artikkelissa lukee.

Artikkelin väite on osoitettu perättömäksi. Buckinghamin palatsi on tiedottanut, että kuningatar kävi puhelimitse keskusteluja Ison-Britannian pääministerin Boris Johnsonin kanssa keskiviikkona. Kuningattaren koronatartunnasta uutisoitiin sunnuntaina, ja kuningattaren on kerrottu selvinneen lievillä flunssan kaltaisilla oireilla.

Hollywood Unlocked -sivustolla on 2,8 miljoonaa seuraajaa Instagramissa. Sivuston Instagram-tilillä julkaistiin vielä uutisen jälkeen aiheeseen liittyvä päivitys, jossa toistetaan väite kuningatar Elisabetin kuolemasta. Päivityksessä on Instagramin langettama varoitus väärästä informaatiosta. Päivityksessä kerrotaan ”operaatio London Bridgestä”, jolla viitataan toimiin, joilla kuningattaren kuolemasta tiedotetaan maailmalle.

Forbes kertoo, että Hollywood Unlocked -sivuston perustaja, entinen tosi-tv-tähti Jason Lee on seissyt uutisoinnin takana. Lee on vastannut kuolinuutisesta tulleeseen kritiikkiin sanomalla, että ei koskaan valehtele. Hänen mukaansa brittihovilta tulee vielä aiheesta virallinen tiedotus. Lee perusti sivustonsa vuonna 2015. 

Lue myös: Kuningatar Elisabet on kieltänyt suositun lautapelin pelaamisen - "Se menee liian viheliäiseksi"

Lue myös: Kuningatar Elisabet perui perinteiset joulumenonsa

Lähteet: Forbes, Hollywood Life, Hollywood Unlocked

Kilpailut

Uusimmat