Kuva: AVA

Veronica Verho kertoo uutuuskirjassa, miten ystävyys syveni rakkaudeksi: "Hän otti riskin"

20.04.2022 16:15 - Minttu Tikkanen

Veronica Verho ei kuvitellut, että nykyisenlainen suhde voisi osua kohdalle.

Juontaja ja somevaikuttaja Veronica Verho, 26, kertoo Meeri Koutaniemen ja Ann-Mari Leinosen uudessa Rakkaus-kirjassa, kuinka aiemmissa suhteissaan kokemiensa pettymysten jälkeen uskalsi rakastua nykyiseen kumppaniinsa Juhani Koskiseen, 35.

- Olin niin riekaleina, etten olisi koskaan voinut kuvitella olevani nyt tässä, totaalisen rakastuneena naisena, Verho kuvailee.

Aiemmissa suhteissaan Verho kertoo kokeneensa muun muassa parisuhdeväkivaltaa. Hän kertoo vasta Koskisen pystyneen paikkaamaan saatuja haavoja.

- Ihoni on ollut täynnä näkymättömiä verivanoja, joita kukaan ei ole osannut tyrehdyttää. Ei kukaan ennen Juhania, Verho tiivistää.

Verho kertoo, että suhde muuttui romanttiseksi vasta vuosien ystävyyden jälkeen. Verho jatkaa, että he pitivät vuosien varrella yhteyttä harvakseltaan, mutta pysyivät aina läheisinä. Verhon aiemmassa kumppanissa ystävyys herätti jopa mustasukkaisuutta.

- Monesti leikittelin ajatuksella seurustelusta hänenlaisensa kiltin miehen kanssa, mutta kerta toisensa jälkeen hylkäsin ajatuksen liian helppona elämänä. Nyt ymmärrän, että pidin Juhania yksinkertaisesti liian hyvänä miehenä itselleni, Verho muistelee.

Ystävyys kuitenkin syveni, kun Verhon eron jälkeen kaksikko sai osuman deittisovellus Tinderissä. Verho pyysi anteeksi, ettei ollut suhteensa aikana vastannut Koskisen viestiin ja ehdotti tapaamista. Pian Koskinen yllätti Verhon käsinkirjoitetulla kirjeellä, jossa kertoi tunteistaan. 

- Hän otti riskin kertoessaan tunteistaan minua kohtaan avoimesti, ja se oli ihanaa. Kukaan ei ollut koskaan aiemmin tehnyt minulle mitään tuollaista, ei millään mittarilla mitattuna. En olisi koskaan voinut kuvitella ansaitsevani jotain niin hyvää, Verho kuvailee.

Sen jälkeen Verho kertoo olleen nopeasti selvää, että kyseessä oli suhde, johon hän haluaa jäädä.

- Jo silloin ensimmäisenä yhteisenä viikonloppuna tiesin Juhanin olevan ihminen, josta haluan pitää kiinni. Tiesin, että hänen viereensä jään ikuisesti, Verho muotoilee.

Mahdollisuuden antaminen uudelle suhteelle kuitenkin myös kauhistutti juontajaa.

- Pelästyin niin paljon rakkauden astumista elämääni, etten luottanut omiin tunteisiini, hän kertoo.

Verho pohtii, että suhde on parantanut paljon haavoja aiemmissa suhteissa koetuista parisuhdeväkivallasta ja pettymyksistä.

- Rakkaus voi parantaa ihmisessä melkein kaiken, Verho pohtii.

Lue myös: Veronica Verho paljastaa, miksi julkisti kihlauksensa vasta kuukausia myöhemmin

Kilpailut

Uusimmat