Kuva: Yle

UMK 2023 -haku aukeaa syyskuussa - fanit listasivat artistit, joiden toivoisivat osallistuvan kisaan

20.05.2022 18:45 - Riia Frost

Suomea edusti vuoden 2022 Euroviisuissa The Rasmus kappaleellaan Jezebel.

UMK eli Uuden Musiikin Kilpailu on Ylen järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin laulukilpailu, jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea Euroviisuissa. Tämän vuoden Euroviisut päättyivät lauantaina 14. toukokuuta ja UMK ilmoitti Instagram-tilillään jo heti seuraavana perjantaina, että haku kilpailuun aukeaa jälleen syyskuussa. 

"Oletko sinä Suomen seuraava euroviisuedustaja? UMK:n biisihaku alkaa syyskuun alussa ja kuka tahansa voi hakea mukaan! Uuden Musiikin Kilpailu 2023 tulee olemaan isompi kuin koskaan", julkaisussa lukee.

"Patista myös pöytälaatikkomuusikkoystäväsi hakemaan mukaan – hitit ansaitsevat nähdä päivänvalon ja päästä miljoonayleisön korviin korvamadoiksi!" Julkaisussa kannustetaan.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

UMK pyysi Instagram-seuraajiaan tägäämään eli merkkaamaan kommenttikenttään artisteja tai bändejä, joiden fanit toivoisivat osallistuvan ensi vuoden laulukilpailuun. Fanit tekivät työtä käskettyä ja alta löytyy lista tähän mennessä eniten suosiota saaneista artistiehdotuksista.

Ellinoora

Erika Vikman

Vesala

Ida Paul ja Kalle Lindroth

Nelli Matula

Tuuli

Lisäksi ehdotuksina kuultiin muun muassa Fröbelin Palikat -lastenmusiikkiyhtye sekä rock-bändit Reckless Love ja Apulanta. Myös muut yhtyeet, kuten Haloo Helsinki ja duetto JVG saivat kannatusta. Muutama fani kannusti myös muita artisteja, kuten Diandraa, Behmiä, Robin Packalenia sekä Antti Tuiskua osallistumaan kilpailuun. 

Yksi fanien suosituimmista artistiehdotuksista oli Erika Vikman, joka on aikaisemmin osallistunut UMK:n kappaleellaan Cicciolina, mutta ei onnistunut voittamaan viisuedustusta itselleen.

Toinen fanien suosittu artistiehdokas Vesala taas juonsi vuoden 2022 UMK-live-lähetystä yhdessä tubettaja Miisa Rotola-Pukkilan kanssa ja muusikko esiintyi myös lähetyksen välishow'ssa. Kyseinen välishow sai monet fanit pohtimaan, että Vesalan olisi pitänyt osallistua UMK-kilpailuun. 

Suomea edusti vuoden 2022 Euroviisuissa The Rasmus kappaleellaan Jezebel, joka tuli kilpailussa sijalle 21. Tämän vuoden Euroviisut voitti Ukrainan edustaja Kalush Orchestra kappaleellaan Stefania.

The Rasmus edusti Suomea vuoden 2022 Euroviisuissa. (kuva: Riia Frost)

Lue myös: Vesalan UMK-esitys herättää keskustelua - 'Parempi kuin mikään illan kappaleista'

Lue myös: Euroviisuselostaja Mikko Silvennoinen luuli nolanneensa itsensä täysin viisulähetyksessä - totuus paljastui Twitteristä

Lähteet:  UMK / Instagram

Kilpailut

Uusimmat