Kuva: AOP/Tomi Jokela

IS: Lähes 20 vuotta Nylon Beatin hajoamisesta - lapsuudenkavereista tuli yksi Suomen suosituimpia yhtyeitä

29.06.2022 13:15 - Minttu Tikkanen

Nylon Beat hajosi vuonna 2003.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta Nylon Beat -yhtyeen hajoamisesta. Suomen suosituimpiin kuuluneen yhtyeen jäsenet Jonna Geagea, 44, ja Erin Anttila, 44, tapasivat toisensa jo ennen peruskoulua.

Ystävyys syveni kouluaikoina ja kaksikosta tuli erottamattoman parivaljakko. Nuorten mentyä lukioon he osallistuivat vanhemmiltaan salaa Kiitorata-kykyjenetsintäkilpailuun. Geagea ja Anttila kertovat Ilta-Sanomille, että eivät itse tuolloin edes tajunneet olevansa kovin suosittuja. Heitä pidettiin omien sanojensa mukaan vähän noloina.

- Emme itse jotenkin kokeneet sitä niin, että olisimme koskaan olleet erityisen suosittuja. Monet eivät halunneet edes myöntää, että he ovat meidän fanejamme, sillä meitä pidettiin bimboina, Anttila muistelee.

Nylon Beatin menestyksekkäimpinä vuosina Suomesa vallitsi vahva rock-musiikin kulttuuri. Teini-ikäiset poptähdet saivat olemuksestaan paljon kritiikkiä, koska se ei istunut silloiseen ajan henkeen.

-  Meitä kritisoitiin todella paljon, koska olimme varsin poikkeava popbändi siihen aikaan, kun muut yhtyeet näyttivät masentuneilta ja olivat katu-uskottavia, Geagea kertoo Ilta-Sanomille.

Yhtyeen jäsenet eivät kuitenkaan missään vaiheessa itse lakanneet uskomasta itseensä. Omasta mielestään he olivat hyviä ja tekivät täysillä omaa juttuaan. Mutta heidän Ilta-Sanomille antamansa haastattelun mukaan he tarvitsivat siihen toisiaan.

- Ajattelimme aina, että totta kai olemme todella cool. Mutta siihen tarvittiin meidät molemmat, yksin emme olisi olleet niin itsevarmoja. Ja oli onni, ettemme päätyneet isoon levy-yhtiöön. Saimme olla juuri sellaisia kuin olemme, Geagea jatkaa.

Kaksikon tiet erkanivat vuonna 2003, kun heidän musiikkimakunsa alkoivat etääntyä toisistaan ja jatkuva yhdessäolo alkoi viedä myös veronsa. Yhtye on kuitenkin tehnyt vuosien varrella lyhyitä comebackeja.

Tänä kesänä Nylon Beatin tarina kuullaan myös Ylen kuunnelmana Mä haluun olla Nylon – Tarina Jonnan ja Erinin ystävyydestä, jossa Geagean ja Anttilan rooleja esittävät nykyaikana suositun yhtyeen Sofan jäsenet Fanni Noroila, 29, ja Sonja Kuittinen, 32.

Lue myös: Nylon Beatin paluu oli vähällä jäädä toteutumatta - paljastavat nyt syyn

Lue myös: "Muijilla on rahat loppu" - Jonna Geagea kuuli useita ikäviä kommentteja Nylon Beatin paluun takia

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat