Kuva: Jaakko Kahilaniemi

Joalin Loukamaa korjaa, ettei pidä Virpi Kätkää Selviytyjien heikkona lenkkinä iän takia: 'Menin paniikkiin'

29.08.2022 12:15 - Riia Frost

Selviytyjät-avausjaksossa epäiltiin, että Joalin Loukamaa haluaisi pelata ensin iäkkäät kilpailijat pois kilpailusta.

Somepersoona ja artisti Joalin Loukamaa, 21, kertoo Voice.fi:n haastattelussa tunnelmiaan uudesta Selviytyjät-kaudesta sekä sen avausjaksosta. Loukamaa paljastaa muun muassa, oliko somepersoonalle rankkaa irrottautua puhelimestaan kilpailun ajaksi. Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Ohjelman fanit tutustuivat Loukamaahan jo Selviytyjät Pohjola -kaudella, jossa somepersoona sijoittui kolmanneksi. Loukamaa myöntää kokevansa, että aikaisemmasta Selviytyjät-kokemuksesta oli enemmän haittaa kuin hyötyä.

- Ensinnäkin kaikki tiesivät jo pelitaktiikkani. Lisäksi todella moni piti minua jo uhkana, kun menin sinne, Loukamaa naurahtaa.

- Ainoa, jolloin aiempi kokemus auttoi minua, oli, että tiesin tästä tulevan hyvä kokemus, eikä minua tällä kertaa jännittänyt, Loukamaa lisää.

Uuden kauden avausjaksossa nähdään, että Loukamaa sanoo ammattiscoottaaja Helmeri Piriselle juonittelun aikana, että laulaja Virpi Kätkä, 52, joka on myös joukkueen vanhin, olisi joukkueen ”heikoin lenkki”. Myöhemmin Niko Saarinen kertoo Kätkälle, että Loukamaa saattaisi haluta pelata "vanhukset" ensin pois kilpailusta. Jälkeenpäin Loukamaa haluaa korjata sanomisiaan ja kertoa tilanteesta hieman tarkemmin.

- En mielestäni nähnyt häntä ehkä heikkona, Loukamaa oikaisee.

- Kun puhuimme Helmerin kanssa, menin sen verran paniikkiin, että ajattelin ”heitä nyt vain joku nimi”. Sitten sanoin, että ”no, Virpi oli tuossa vähän heikko, että otetaan hänet mukaan meidän kanssa”, Loukamaa lisää.

Joalin Loukamaa (oik.) ei koe nähneensä Virpi Kätkää (vas.) tiiminsä heikkona lenkkinä, vaikka väittänyt juonittelun aikana toisin. (kuva: Jaakko Kahilaniemi)

Loukamaalle Kätkön nimi saattoi kuitenkin tulla mieleen avausjakson ensimmäisen kilpailun perusteella.

- Siinä ensimmäisessä tehtävässä, vaikka hän olikin todella nopea, meillä kesti kauan saada Virpi ylös sinne rakennukseen, jossa heidän piti avata solmuja. Siinä vaiheessa ajattelin, että ”jos me nyt häviämme vain sen takia, että teimme väärän päätöksen”. Ei siis Virpin syystä, vaan koska joku toinen meistä olisi voinut mennä sinne, Loukamaa muistelee.

Loukamaa haluaa ehdottomasti korostaa yhtä asiaa hänen tiimiläisestään.

- Virpi ei todellakaan ole heikko. Hän on ihan uskomattoman voimakas nainen.

Onko Loukamaa oppinut tulentekovirheestään?

Selviytyjät Pohjola -kaudella Loukamaa tippui pelistä tulentekotaitojensa takia, vaikka varmalta vaikuttanut voitto oli melkein lähellä. Lopuksi Loukamaa paljastaakin, miten hän varmisti, ettei kyseinen virhe enää toistuisi uudella kaudella.

- En varmistanut sitä mitenkään. Ei minulla ole tuluksia (tulentekovälineitä) kotona, enkä voi ruveta rappukäytävässä yhtäkkiä sytyttämään tulta. Eikä minulla ollut myöskään aikaa, Loukamaa naurahtaa.

- Lupasin itselleni, että jos menen joskus uudestaan Selviytyjiin, että osaisin sytyttää tulen, mutta en harjoitellut sitä yhtään. Olin ennen Pohjola-kautta harjoitellut tulentekoa, mutta se ei onnistunut siellä silti. Siksi ajattelin, että jos nyt en harjoittele sitä etukäteen, vaan vasta saarella, se onnistuisi, Loukamaa lisää.

Loukamaan, Pirisen ja Kätkön lisäksi uudella Selviytyjät-kaudella kilpailevat Wallu Valpio, Karoliina TuominenMarkus PöyhönenViivi VaattovaaraEssi UnkuriLeo StillmanSami HeleniusTommi ManninenJasmiina YildizJulia KorpinenHeidi Suomi sekä Pok Biil. Ohjelman juontaa Juuso Mäkilähde.

Loukamaa kertoo haastattelussa muun muassa, mikä hänen mielestään oli raskainta Selviytyjät-kilpailussa. Koko haastattelun voit kuunnella artikkelin alusta tai täältä.

Joalin Loukamaa on yksi Selviytyjät-konkareista. (kuva: Lars Johnson / Selviytyjät Suomi / Nelonen)

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Niko Saariselle Selviytyjät-kilpailussa juoniminen tuntuu edelleenkin pahalta: 'Repii sussa haavan auki'

Kilpailut

Uusimmat