Kuva: EBU / Andres Putting

Kirja: Lauri Ylösen tavaramerkkisulat voisivat olla jotain paljon karmivampaa, jos mies olisi päättänyt toisin

02.09.2022 17:15 - Iiro Myllymäki

The Rasmuksen urasta kertovassa uutuuskirjassa kerrotaan, mitä vaihtoehtoa yhtyeen solisti pohti hiuksiinsa sulkien sijaan.

The Rasmuksen urasta on julkaistu kattava, Ari Väntäsen kirjoittama kirja. Teos valottaa muun muassa, mistä solisti Lauri Ylösen, 43, hiuksissa nähtävät sulat tulivat osaksi bändin imagoa.

Kirjassa kerrotaan, että sulkia nähtiin Ylösen hiuksissa ensimmäisen kerran yhtyeen kolmannen levyn, Hell of a Testerin, julkaisun aikoihin vuonna 1998. Tällöin sekä sulat että Ylösen hiukset olivat vielä vaaleat. Mustien hiusten ja mustien sulkien tavaramerkiksi muodostunut yhdistelmä tuli mukaan kuvioihin Dead Letters -levyn aikoihin. Ylönen kertoo pohtineensa, kiinnittäisikö hiuksiinsa sulkia vai pieniä nukkeja.

- Nuket olisivat olleet tosi häiriintyneen näköisiä, mutta sulat olivat varmaan parempi valinta. Ne eivät muuten tulleet Crow-leffasta, vaikka fanien keskuudessa niin puhutaankin. En ollut edes nähnyt elokuvaa vielä silloin. En muista, mistä sulka-ajatus alun perin lähti, mutta niistä tuli mulle onnenkalu, amuletti, joka saa hommat hoitumaan, Ylönen sanoo kirjassa.

2000-luvun aikaisissa haastatteluissa laulaja on kertonut saaneensa sulkiin inspiraation Alfred Hitchcockin Linnut-elokuvasta. Muutama vuosi sitten Ylönen kertoi Radio Novan haastattelussa, että sulka on hänelle vapauden symboli. Samalla hän myös kertoi vertauksen Disneyn norsuhahmo Dumboon, joka piteli kärsällään taikasulkaa ja luuli osaavansa lentää sen avulla.

Sulkia nähtiin paljon In the Shadows -hitin toisella musiikkivideolla. Niin sanottu korppivideo oli tärkeä osa bändin imagonmuutosta, jossa mustanpuhuvat sävyt olivat nyt kaikki kaikessa. Musiikkivideolla mustia sulkia leijailee huoneessa ja kasvaa yhtyeen jäsenten käsistä. Sulkia ei kuitenkaan nähdä Ylösen hiuksissa videolla.

-  Voi olla, että hän poimi sulkia kuvauspaikan lattialta ja päätti alkaa pitää niitä tukassaan. Jostain syystä hän samaistui korppiin, kertoo bändin levy-yhtiön Playgroundin Lars Tengroth.

Ari Väntäsen kirjoittama The Rasmus (Like) julkaistiin 1. syyskuuta.

Lue myös: Kirja: The Rasmuksen maailmanvalloituksella oli katastrofaalinen alku Saksassa - "Kunnia menee"

Lue myös: The Rasmuksen kohuttu ja kehuttu kappale saavutti merkittävän meriitin: "Kiitos niin paljon"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat