Kuva: AOP

Nyt huutokaupataan Lauri Ylösen sulat, Anssi Kelan huuliharppu, Vesalan takki ja paljon muuta

07.09.2022 12:15 - Minttu Tikkanen

Huutokauppavaroilla halutaan ostaa ja suojella metsää.

Ihan joka päivä ei huutokauppaan ilmesty Lauri Ylösen Euroviisuissa pukemia sulkia tai Anssi Kelan huuliharppua. Luonnonperintösäätiö kertoo tiedotteessaan, että muun muassa nämä ovat nyt kuitenkin kaupan säätiön ja Von Hertzen Brothers -yhtyeen yhdessä järjestämässä huutokaupassa.

Yllä mainittujen lisäksi tarjolla on myös esimerkiksi Vesalan, Olavi Uusivirran ja Jenni Vartiaisen nahkarotsit, Tuure Kilpeläisen piirtämä omakuva, Maustetyttöjen ja Samuli Putron alkuperäisiä paperiversioita hittibiisien sanoituksista sekä koru, jota Samuli Edelmann käytti Veturimiehet heiluttaa -elokuvan kuvauksissa.

Suurin osa huutokauppaesineistä on lähtöhinnaltaan 500 euroa. Huutokaupalla kerätään varoja Lopella sijaitsevan metsäalueen ostoon ja suojeluun. Luonnonperintösäätiölle alueen myy Vantaan kaupunki, ja metsän suojelu on tärkeää muun muassa sen harvinaisten eläinlajien vuoksi. Metsä nimetään Blue Forestiksi Von Hertzen Brothersin albumin ja sen myötä alkaneen luonnonsuojelukampanjan mukaan.

Von Hertzen Brothers julkaisi aiheesta myös videon Instagram-tilillään. Pääset katsomaan julkaisun alta tai täältä.

Myös Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg kuvailee metsäaluetta merkittäväksi.

”Blue Forest on upea, järeitä haapoja ja kuusia kasvava järvenrannan sekametsä, jossa asustavat muiden muassa liito-orava ja valkoselkätikka. Alueen läpi virtaa saukon reviiriin kuuluva joki. Vielä tarvitaan varoja tämän mahtavan alueen suojelemiseksi, joten nyt on aika huutaa suomalaisen luonnon hyväksi”, kertoo Forsberg tiedotteessa.

Lue myös: Kirja: Lauri Ylösen tavaramerkkisulat voisivat olla jotain paljon karmivampaa, jos mies olisi päättänyt toisin

Lue myös: Jason Momoa sheivasi videolla päänsä ilmaston vuoksi: "Meidän täytyy lopettaa"

Lue myös: Elokuvan ja tv:n ympäristövaikutuksia halutaan pienentää: "Ympäristöasiat on huomioitava ajoissa"

Kilpailut

Uusimmat