Kuva: Nelonen / Petri Aho

Uudessa Vain elämää -jaksossa keskustellaan muusikoiden mielenterveydestä: "Käy välillä todella raskaaksi"

18.10.2022 18:15 - Minttu Tikkanen

Tulevana perjantaina vietetään Yonan päivää.

Perjantain Vain elämää -jaksossa vietetään Yonan päivää ja muusikko nostaa keskustelun aiheeksi muun muassa mielenterveyden.

Yona kertoo itsellään olevan epävakaa persoonnallisuushäiriö, joka saa hänet tuntemaan kaikki tunteet hyvin äärimmäisinä.

- Minulla on aika vaihtelevia päiviä, tunteja, jopa minuutteja. Koko ajan tapahtuu suuria asioita. Olen rajatilapersoona – tai nykyään sitä sanotaan epävakaa personallisuushäiriö. Itse tykkään sanoa enemmän rajatilapersoona. Olen aina jonkin tunteen äärirajoilla, ja se käy välillä todella raskaaksi, Yona kuvailee. 

Muusikko jatkaa, että tutkimukset osoittavat epävakaan persoonallisuushäiriön oirehdinnan lieventyvän todennäköisesti iän myötä jonkin verran. Hän haaveileekin, että voi joskus vielä tuntea olonsa vakaaksi.

- Yksi unelma minulla on, ja se on olla mieleltäni mahdollisimman vakaa ja terve nauttiakseni elämästä kokonaisvaltaisesti, Yona kertoo.

Muutkin yhtyvät keskusteluun mielenterveydestä puhumisen tärkeydestä. Tommi Läntinen jatkaa, että onneksi ilmapiiri sen suhteen on muuttunut ja muuttuu koko ajan parempaan suuntaan.

- Onneksi maailma on muuttunut sen suhteen. Hoidamme itseämme fyysisesti, ja myös mieltä on hoidettava. Välillä mieli on väsynyt. Tällaisten kanssa painitaan koko ajan, Läntinen kommentoi.

Lue myös: "Autosta nousi mies, joka kaivoi pesäpallomailan" - Vain elämää -muusikot muistelevat kiusaamiskokemuksiaan

Lue myös: Redrama avautuu Vain elämää -ohjelmassa hetkestä, jolloin ei enää halunnut elää: "Kaikki oli suunniteltuna"

Lue myös: Erika Vikman muistelee Vain elämää -päivänään suhdettaan Dannyyn: "Ihmiset saattoivat naureskella"

Kilpailut

Uusimmat