Kuva: AOP

HS: Chisun biisit haluttiin viedä ulkomaille, mutta artisti kieltäytyi - "Tiedän olevani ärsyttävä"

07.11.2022 16:15 - Sanni Seppä

Chisu "jäädyttää" soolouransa kuukauden kuluttua.

Suosikkiartisti Chisu, 40, "jäädyttää" soolouransa Chisuna kuukauden kuluttua. Helsingin Sanomat teki artistista kattavan haastattelun, jossa artisti avaa uransa eri vaiheita ja lopetuspäätöksensä taustoja.  

Chisulla on lukuisia hittejä, jotka lähes jokainen suomalainen tunnistaa. Suosikkihitit Sabotage ja Sama nainen olisikin haluttu viedä ulkomaille asti ja kääntää kappaleet englanninkielisiksi versioiksi. Chisulle tämä ei kuitenkaan käynyt. 

- Silloin oli todellinen momentum. Jengi halusi Chisun maailmalle. Chisusta kuitenkin nousi taas esiin taiteilijan integriteetti. Hän sanoi mulle, ettei halua tehdä mitään paskoja englanninkielisiä versioita kappaleistaan, sanoo Warner Musicin kotimaan osaston johtaja Asko Kallonen

Chisu oli omien sanojensa mukaan tuolloin jo päässyt yli kyseisistä biiseistään, eikä niiden vienti ulkomaille houkutellut. 

- Tiedän olevani ärsyttävä. Mulle sanottiin, että tee vain nyt ne biisit englanniksi ja voit lyödä läpi maailmalla. Mutta mä olin jo päässyt yli niistä biiseistä. En halunnut palata enää niihin, ei se tuntunut oikealta, Chisu kertoo. 

Kielteisen päätöksen taustalla oli myös Chisun hyvinvointi, sillä artisti oli tuohon aikaan 2010-luvun alussa burnoutin partaalla. Väsymys, ahdistus ja halu pois julkisuudesta tulivat vastaan, kun piti miettiä uran laajentamista ulkomaille asti. 

- En usko, että musta olisi ollut silloin kansainväliseen uraan. Jos paloin Suomessa loppuun, mitä olisi käynyt maailmalla? Lopputuloksena olisi ollut päihdeongelma tai jotain vastaavaa, Chisu sanoo. 

Lue myös: Chisu on huolissaan tulevaisuuden Suomesta Sanna Marinin bilevideokohun myötä: "Sydämeni särkyy"

Lue myös: Yhdestä asiasta Chisu on erityisen ylpeä: "Jos joku ei halua kuunnella mun musaa, niin sitten se on niin"

Lue myös: Chisu tekee valtavan muutoksen urallaan, avaa nyt syitä - "Tuntui välttämättömältä"

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat