Kuva: Márton Jelinkó/Yle

Verta, hikeä ja t-paitoja saa jatkoa - toinen kausi keskittyy aivan eri teemaan

25.11.2022 19:15 - Minttu Tikkanen

Ensimmäinen kausi palkittiin kahdella Kultaisella Venlalla.

Verta, hikeä ja t-paitoja vei tunnetut vaikuttajat pari vuotta sitten Myanmariin seuraamaan tekstiiliteollisuuden todellisia olosuhteita. Nyt kun t-paidat on käsitelty, on aika sukeltaa uuden teeman äärelle. Verta, hikeä ja luksusta on sarjan toinen kausi, joka käsittelee Ylen tiedotteen mukaan luksustuotteiden todellista hintaa.

Länsimaissa monia arkisia esineitä tai ruoka-aineita ei välttämättä edes tule ajatelleeksi luksuksena, kunnes näkee, millaiset työmäärät sekä -olot niiden takaa löytyvät. Kahdeksanosaisessa dokumentissa perehdytään muun muassa kulta- ja timanttituotteiden valmistukseen sekä vieraillaan kaakao- ja ananasviljelmillä. Yhdessä jaksossa käydään myös e-jätekaatopaikalla, joka realisoi elektroniikkajätteen määrän, ja sen kierrättämisen ongelmat. 

Matkalle Ghanaan lähtevät vaikuttajat Arttu Mustonen, Roosa Rahkonen, Yours Chafak ja Joona Hellman. Heitä luotsaaa tällä kertaa Susani Mahaduran sijasta Rosa Kettumäki.

Ohjelma keräsi ensimmäisellä tuotantokaudellaan valtavan suosion, ja se palkittiin vuonna 2020 Kultaisella Venlalla käsikirjoitus- ja seurantareality-kategorioissa.

Verta, hikeä ja luksusta alkaa 16. tammikuuta Yle Areenassa ja 19. tammikuuta Yle TV2 -kanavalla. 

Lue myös: Muovimukit, rahkapurkit, kirsikkatomaattirasiat... - moni tuttu muovituote laitetaan pian pannaan

Lue myös: Älä heitä rikkinäistä kodinkonetta roskiin - moni ei tiedä, minne laitteet voi helposti kierrättää

Lue myös: Anna: Susani Mahadura löysi tasapainon buddhalaisuuden aatteista - "En tarvitse mitään enempää"

Kilpailut

Uusimmat