Kuva: Youtube

Suomessa vuoden digitaalisesti katsotuin elokuva oli yllättäen Hollywood-tuotannon sijaan kotimainen

25.12.2022 13:15 - Minttu Tikkanen

Myös elokuvasarjan aiemmat osat ovat keränneet katsojia.

Hollywood-elokuvat ovat jo pitkään tehneet kauppansa Suomessakin, mutta tänä vuonna Suomessa digitaalisista palveluista katsotuin elokuva onkin Hollywood-tuotannon sijaan kotimainen.

Nordisk Filmin tiedotteen mukaan Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily -elokuva on keikkunut digitaalisissa palveluissa suosituimpien elokuvien top-listalla peräti 28 viikkoa. Se päihitti digitaalisissa katsojaluvuissaan muun muassa sellaiset suuren budjetin hittielokuvat kuten Spider-Man: No Way Home ja Bond - No Time To Die. 

Luokkakokous-elokuvan tuottaja Markus Selin on innoissaan, että katsojien kiinnostus on menestyksekkään elokuvateatterilevityksen jälkeen jatkunut vielä kotisohvillakin.

"On ilahduttavaa, että suomalainen elokuva toimii hyvin myös palveluissa, joista voi ostaa tai vuokrata uusimpia elokuvia. Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily oli menestys valkokankaalla ja on hienoa, että elokuva löysi myös kotikatsomoiden yleisön", Selin kommentoi tiedotteessa.

Elokuvan pääosia näyttelee tuttu kolmikko Sami Hedberg, Jaajo Linnonmaa ja Aku Hirviniemi, jotka lähtevät elokuvan nimen mukaisesti tällä kertaa sinkkuristeilylle toilailemaan.

Lue myös: Uutuuskomediassa lähdetään tyttöjen reissulle Lappiin ja juhlitaan yhden kaveruksen viidensiä häitä

Lue myös: Suosittu, mutta myös tiukasti kritisoitu uusi kotimainen joulukomedia nousi Suomen katsotuimmaksi

Lue myös: Taiteilija Jope Ruonansuusta tehdään dokumenttielokuva: "Tunteikas produktio"

Kilpailut

Uusimmat