Kuva: MTV

Uusi dokumenttisarja tutkii Suomessa vuonna 1955 tapahtunutta murhaa, joka ei ole koskaan selvinnyt

08.04.2023 20:15 - Minttu Tikkanen

Poliisi avasi tutkinnan hiljattain uudelleen.

C More johdattaa katsojat pian selvittämättömän murhan äärelle, kun Vaiettu murha: Elli Immo saa ensi-iltansa 20. huhtikuuta.

20-vuotias Elli Immo murhattiin Kemissä vuonna 1955. Tutkinnasta huolimatta murha ei koskaan selvinnyt. Nyt C Moren alkuperäisdokumenttisarjassa rikosta ryhtyvät tutkimaan rikoskirjailija Elina Backman sekä kirjailija-toimittaja Heidi Holmavuo, jotka muun muassa haastattelevat paikallisia ja aikalaisia. Murha muistetaan pienessä kaupungissa, mutta siitä ei mieluusti puhuta.

Pikkuhiljaa tutkimusten edetessä selviää, että murhan tapahtumahetkellä edes poliisi ei välttämättä ole ollut täysin puolueeton, sillä esimerkiksi sukulaissuhteet ovat saattaneet värittää tutkintaa. 

Sarja seuraa siinä mielessä ainutlaatuista tapausta, että Backmanin ja Holmavuon tutkimustyön myötä myös poliisi päätyi avaamaan tutkinnan vuosien jälkeen uudelleen. Koskaan aikaisemmin siviilien tekemä tutkimustyö ei ole johtanut poliisia yhtä selvästi mahdollisen syyllisen jäljille.

Backman kertoo tapauksen sisältävän niin monia omituisia käänteitä, ettei niitä olisi voinut edes keksiä, elleivät ne olisi todellisia. 

"Tämä oli pysäyttävä tutkimusmatka, jonka aikana erilaisilta tunteilta ei vältytty. Dekkarikirjailijana työskentelen pääosin fiktion parissa – joskus todellisuus tuo kuitenkin eteen sellaisia käänteitä, joita olisi mahdotonta edes itse keksiä", Backman kertoo MTV:n tiedotteessa.

Neliosainen dokumenttisarja Vaiettu murha: Elli Immo alkaa C More -suoratoistopalvelussa 20. huhtikuuta yhden jakson viikkotahdilla.

Lue myös: Uusi rikossarja Piiritys on kerännyt ennätysyleisön lyhyessä ajassa - perustuu hyytäviin tositapahtumiin

Lue myös: Vuoden 1984 tositapahtumiin perustuvaa kotimaista uutuuselokuvaa kuvataan Kemijärvellä

Lue myös: Ina Mikkolan pysäyttävä dokumenttisarja jatkuu toiselle kaudelle - jatkaa salaliittojen ympärillä

Lue myös: Kotimaisessa rikossarjassa murhaajaksi epäillään poliisin omaa lasta - rooleissa Samuli Edelmann ja Maria Sid

Kilpailut

Uusimmat