Kuva: AOP / Tomi Natri

Sanna Marin poseeraa bilekohuun viittaavan näköispatsaansa kanssa - emojivalinta kertoo kaiken

24.04.2023 10:15 - Iiro Myllymäki

Sanna Marin -patsas on esillä Helsingissä Taidehallissa.

Pääministeri Sanna Marin, 37, vieraili sunnuntaina Taidehallissa järjestetyssä näyttelyssä, jossa hän muun muassa poseerasi oman näköispatsaansa kanssa. Marin on jakanut kuvia taidenäyttelykäynnistään Instagram-tilillään.

Nuoria taiteilijoita esiin nostavassa Nuoret 2023 -kuvataidenäyttelyssä on esillä muun muassa veistos, joka esittää Marinia. Patsas viittaa viime elokuussa velloneeseen bilekohuun, sillä se mukailee Marinin tanssiasentoa julkisuuteen vuotaneella juhlintavideolla. Patsaalla on myös samanlaiset vaatteet kuin Marinilla videolla. Marin juhli videoilla railakkaasti ystäviensä kanssa yksityisasunnossa, ja pääministerin käytöksestä nousi valtava kohu, josta uutisoitiin myös kansainvälisesti.

Keraamisen veistoksen on tehnyt Maisa Majakka. Marin jakoi selfien patsaan kanssa päivityksessä, johon hän on koostanut kuvia sunnuntain vietostaan taidenäyttelyssä ja kahvilassa. Patsaskuva nähdään kuvakarusellin kolmantena kuvana. Pääset liikkumaan kuvasta seuraavaan painamalla oikealla näkyvää nuolta.

Jos upotus ei näy, näet päivityksen tästä linkistä.

Lisäksi Marin jakoi videon itsestään ja patsaasta Instagramin tarinoiden puolella.

”Se olen minä”, Marin kirjoittaa videon yhteyteen suomennettuna. Tekstin perässä on myös itkunauruemoji. Tästä voi päätellä, että hän osaa ottaa bilekohuun viittaamisen jo rennosti huumorilla ja tukee taiteilijan visiota.

Videolla Marin hymyilee leveästi patsaan vieressä. Instagram-tarinat ovat näkyvillä vuorokauden ajan julkaisustaan.

Taidenäyttelyn verkkosivuilla kerrotaan, että Maisa Majakan teoksissa kuvataan usein tyttöjä ja naisia. Veistoksissa viitataan taiteilijan omien kokemusten lisäksi muun muassa aikalaiskokemuksiin ja tunnistettaviin populaarikulttuurin hahmoihin. Esittelytekstin mukaan Majakkaa innoittavat muun muassa "arkiset vapauden kokemukset".

Lue myös: Sanna Marinin hallitusviisikosta julkaistaan dokumenttisarja

Lue myös: Sanna Marin joutuu tv:ssä lasten tentattavaksi somefiltterien käytöstä - "Olen visuaalinen ihminen"

Juttua muokattu 24.4. klo 10.18: Lisätty loppuun maininta Maisa Majakan esittelytekstistä.

Lähde: Nuoret 2023 -verkkosivu

Kilpailut

Uusimmat