Kuva: AOP

Pate Mustajärvi muistelee uutuusohjelmassa syöksykierrettään - "Sitten mentiin lataamoon"

02.05.2023 20:15 - Lauri Kujanpää

Suomi Soi alkaa Nelosella ja Ruudussa 5. toukokuuta kello 20.00. Mustajärven lisäksi ohjelmassa nähdään monia muitakin suomalaistähtiä.

Suomi soi on uusi musiikkiohjelma, joka tuo yhteen viisi suomalaista huippuartistia. Artistit esittävät ohjelmassa maailmalla tunnettuja hittejä, mitkä ovat käännetty ja sovitettu suomeksi. 

Mukana ovat Pate Mustajärvi, Jonna Tervomaa, Olavi Uusivirta, Mira Luoti ja Samuli Putro.

Yli 40 vuotta muusikkoelämää nähnyt Pate Mustajärvi kertoo ohjelmassa rohkeasti syöksykierteestään 2000-luvun alussa.

- Kun se syöksykierre alkoi, et sä sitä itse huomaa. Me, mä ja mun bändi tehtiin kymmenen vuotta töitä, että kaikki Suomessa tietää keitä me ollaan. Sitten mulle tapahtui se mitä tapahtui. Se syöksykierre… Sit mentiin lataamoon, Mustajärvi sanoo. 

Mustajärvi sai vakavan sairauskohtauksen keikkabussissa, joka oli matkalla kesäfestarille. Keikka peruttiin viime hetkillä ja heidän tilalleen pyydettiin esiintymään Mira Luodin ja Paula Vesalan silloinen yhtye PMMP.

- Sä lähdit ambulanssilla ja meidät pyydettiin esiintymään teidän tilalle. Ei ollut helppo paikka. Ei ollu helppoo esiintyä festarikansalle, kun ei tiedetty miten sun käy, Luoti muistelee.

Mustajärvi vastaa mietteliäänä.

- Ei sitä pidä hävetä. Jos sitä ei olisi tapahtunut, olisin kuollut, hän sanoo. 

Popedan yli 45-vuotinen matka huipentuu Tampereen Ratinan stadionille Ratinasta poikki -konserttiin lauantaina 2.9.2023. Kyseessä on viimeinen kerta, kun Mustajärvi laulaa Popedassa. Tämän jälkeen hän jatkaa soolouralla. 

Suomi Soi alkaa Nelosella ja Ruudussa 5. toukokuuta kello 20.00. 

Lue myös: Pate Mustajärven Popeda-jäähyväiskommentti aiheutti ihmetystä - jyrähtää nyt asioiden todellisesta laidasta

Lue myös: Pate Mustajärven uutuuskappaleessa viitataan Popedan päättymiseen - "Suuri elämänmuutos"

Kilpailut

Uusimmat