Kuva: Julius Konttinen

Bess oli jo päättänyt lopettaa musiikkiuransa, kunnes tapahtui merkittävä käänne - "Ei musaa enää ikinä"

30.05.2023 16:15 - Sanni Seppä

Kävin todella pahoja ajatuksia itsestäni läpi, Bess kertoo Sunnuntaibrunssi-podcastissa.

Bess, eli Essi Launimo, 30, vieraili Esko Eerikäisen vieraana Sunnuntaibrunssi-podcastissa. Launimo nousi koko kansan tietoisuuteen vuoden 2022 UMK-kilpailun kautta biisillään Ram pam pam, mutta artisti oli tehnyt musiikkia jo vuosien ajan ennen koko kilpailua.

Launimo kertoo podcastissa, ettei menestyksekkään artistin ura tullut kultatarjottimella ojennettuna. Kun yrityksistä huolimatta Launimon ura ei ottanut tuulta alleen, päätti hän lopulta lopettaa uransa musiikin tekijänä.

- Olen todella kiitollinen siitä, että minua pyydetään Sunnuntaibrunssille ja kaikkiin juttuihin mukaan, koska muistan kirkkaasti sen ajan, kun näin ei ole ollut, artisti sanoo.

Launimo kertoo tienneensä jo pienenä haluavansa artistiksi ja esiintymään isoille lavoille. Bändit ja ammatilliseen tekemiseen tähtäävä tekeminen astuivat kuvioihin Launimon ollessa jo 12-vuotias. Aikuisiällä Launimo päätyi kuitenkin yllättävään ratkaisuun.

- Jossain vaiheessa olin, että itseasiassa en haluakaan tehdä musiikkia, että kiitos teille ja teen nyt muita töitä, artisti paljastaa.

Launimo kertoo, että lopettamisen taustalla oli pelkoa muun muassa julkisuudesta, sen huonoista puolista ja niiden seurauksista. 

- Kävin todella pahoja ajatuksia itsestäni [läpi]. Olin, että okei, jos joku keksii jotain pahempaa mitä olen itse itsestäni ajatellut, niin sitten on täytynyt käyttää tosi paljon mielikuvitusta. 

Eerikäinen kysyy, yrittikö Launimo itse keksiä itselleen keinoja ja syitä olla tekemättä musiikkia. Tähän artisti vastaa myöntävästi. 

- Myöskin varmasti sitä. Sitten kun pelottaa ja olet synkissä vesissä muutenkin, niin ajatukset ja mieli tekevät kyllä kauheita ajatuksia. 

Ajatus muista töistä esimerkiksi baarissa tai parturikampaajana tuntuivat helpottavilta. Kun Launimo oli jo tehnyt päätöksen lopettamisesta, tapahtui kuitenkin merkittävä käänne. 

- Maailmankaikkeudella on kiero huumorintaju, artisti aloittaa.

- Mun ja Nopsajalan yhteinen ystävä laittoi viestiä, että hei, näkisin hyvää studiohengailua teidän kesken. Olin, että jaa, onpas ironista, kaksi viikkoa sitten sanoin, että kiitos ei musaa enää ikinä, vaan haluan tehdä töitä jotka jäävät työpaikalle ja tässä nyt ollaan. Mitä mä nyt vastaan tälle Nopsajalalle sitten, että en voi tulla tapaamaan sua, koska olen kuollut? Launimo nauraa miettineensä.

Artisti päätyi lopulta tapaamaan Nopsajalan eli Antti Hakalan ja kuten usein, yksi asia johti lopulta toiseen. Syntyi julkaistavia biisejä, uusia kontakteja ja loppu on historiaa. Nopsajalka on ollut tuottamassa Bessin ensimmäisiä singlejä, kuten esimerkiksi hittibiisin Tempo.

Voit kuunnella koko jakson alta tai Podplaysta.

Lue myös: Bess esittää tämän vuoden kesäkumibiisin - "Suojattu seksi kuuluu kaikille"

Lue myös: Bess jakaa Suomen pisteet Euroviisujen finaalissa: "Iso kunnia"

Lue myös: Bessin uusi albumi julkaistiin tänään, mutta se rikkoi ennätyksiä jo ennen julkaisuaan

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa

Kilpailut

Uusimmat