Kuva: Nelonen

Top Gearista tulee suomalaisversio - mukana Teemu Selänne, Ismo Leikola ja Christoffer Strandberg

08.06.2023 11:15 - Sanni Seppä

Top Gear Suomi starttaa keväällä 2024.

Autoihin ja autoilun maailmaan keskittyvä Top Gear -ohjelma saapuu nyt myös Suomeen. Top Gear Suomi on koko perheen viihdeohjelma, jota tähdittävät Ismo Leikola, Teemu Selänne ja Christoffer Strandberg. He kisaavat erilaisissa autoiluun liittyvissä haasteissa selvittääkseen, kuka heistä on kovin autoilija.

Mittaa toisistaan ja toisten ajotaidoista, autovalinnoista ja autotietoudesta otetaan muun muassa klassisilla teiniautoilla, uusilla city-maastureilla, näyttävillä superautoilla kuin mahdollisimman päästöttömästikin. Yllättäviltä tilanteilta ei vältytä, kun kolmikko laittaa kaiken maailman menopelejä testiin kaupungissa, metsässä, maanteillä ja merellä.

Ohjelman Suomi-versiossa nähdään myös klassinen Star in a Car -osuus, jossa eri julkkisvieraat pääsevät ajamaan kierroksen Top Gear -ajoradalla. Kauden lopuksi selviää, kuka oikein oli kauden nopein kuski.

Nelosen tiedotteessa kerrotaan, että Selänteen autoinnostus näkyi jo nuorena, sillä hän käytti ensimmäisen palkkansa ostaakseen unelma-autonsa, minkä jälkeen hänen piti lainata elämiseen tarvittavat rahat vanhemmiltaan. Nykyään Selänteellä on yhteensä 25 autoa ja myös hänen ensiautonsa kuuluu kokoelmaan.

Myös Leikola on innokas autoilija. Hänen ensimmäisiä ja rakkaimpia automuistojaan on Jyväskylän rallin osakilpailu, joka meni hänen lapsuudenkotinsa ohi. Siitä on jäänyt kytemään kipinä, että rallia on päästävä ajamaan itsekin joskus. Myös liikennekulttuurin järjettömyyksien puiminen kuuluu hänen lempiaiheisiinsa.

Sen sijaan Strandberg on intohimoinen autonippelitietäjä ja merkkinörtti, joka bongaili lapsena takapenkiltä automerkkejä. Nelosen tiedotteessa kerrotaan, että hän pystyy tunnistamaan lempiautomerkkinsä pelkästään moottorin perusteella. Hänelle autoissa tärkeää on nautinto ja estetiikka: miltä autot kuulostavat, tuntuvat, tuoksuvat ja näyttävät.

Top Gear Suomi starttaa Nelosella ja Ruudussa keväällä 2024.

Tämä kolmen kopla tähdittää Top Gear Suomi -ohjelmaa. (kuva: Nelonen)

Lue myös: Netflixin menestyskauhuelokuva saa jatkoa - traileri herättää odotuksia

Lue myös: Yle: Pikku Kakkosen Reppu-Heppuna tunnettu Jaakko Loukkola, 35, on kuollut

Lue myös: Harrison Fordin ja Brad Pittin välit viilentyivät elokuvan vuoksi - Ford kommentoi nyt asiaa

Kilpailut

Uusimmat