Kuva: Yellow Film & TV/ Vytautas Juozénas

Speden elämästä kertova elokuva ilmestyy pian - traileri on juuri julkaistu

26.06.2023 22:15 - Minttu Tikkanen

Elokuva ilmestyy syyskuussa.

Pertti "Spede" Pasasen elämästä ja urasta kertovan Spede-elokuvan virallinen traileri on julkaistu. Valkokankaille elokuva saadaan tulevana syksynä.

Vaikka elokuvan keskiöön nousee Pasasen tarina, on se samalla myös katsaus Suomen ja erityisesti elokuvanteon historiaan. Elokuvassa käsitellään muun muassa Uuno Turhapuron hahmon syntyvuosia sekä Pasasen uraa ja vaikutusta viihdeteollisuuden saralla.

"Tämä elokuva kertoo paitsi Spedestä, niin myös elokuvien tekemisestä ja siihen liittyvästä ilosta ja tuskasta, jonka jokainen elokuvantekijä on varmasti kokenut. Elokuva on myös eräänlainen kunnianosoitus 60-luvun elokuvantekijöille. Elokuva on kuvattu 35 mm ja 8mm filmille, jotta se tuntuisi autenttiselta.  Minulle oli tärkeää, että katsoja pääsee nopeasti 60-luvun aikaan kiinni. Tämä elokuva on vähän kuin aikamatka menneisyyteen”, kommentoi elokuvan ohjaaja Aleksi Delikouras.

Rooleissa Spedenä nähdään Riku Nieminen, Vesa-Matti Loirina Aku Sipola ja Simo Salmisena Mikko Töyssy. Lisäksi Ere Kokkosta elokuvassa esittää Joonas Nordman ja Pasasen puolisoa Pirjo Pasasta Minka Kuustonen.

Elokuva saa ensi-iltansa 29. syyskuuta. Trailerin voit katsoa alta tai täältä.

Lue myös: Speden raiskauskohu vaikutti häntä esittävän Riku Niemisen roolityöhön: "Näyttelijälle juhla-ateria"

Lue myös: Aku Sipola esittää Vesa-Matti Loiria tulevassa Spede-elokuvassa: "Täysin mahdoton tehtävä"

Kilpailut

Uusimmat