Kuva: MTV

Suomen kauneimmaksi kesämökiksi valittiin "tavallisten ihmisten mökki" - aito mökkitunnelma lumosi tuomarit ja katsojat

07.07.2023 18:15 - Minttu Tikkanen

Voittajamökki sijaitsee Pälkäneellä.

Suomen kauneimmaksi kesämökiksi Suomen kaunein koti: Kesämökit -ohjelmassa valittiin katsojien äänillä "ihan tavallisten ihmisten mökki" Pälkäneellä. 

Sekä tuomarit Hanna SumariTero Pennanen ja Sini Rainio että katsojat ihastuivat mökissä nimenomaan aitoon mökkitunnelmaan, jota ei ollut yritetty liiaksi modernisoida. Mökki yhdistelikin juuri sopivalla tavalla moderneja mukaavuksia sekä tunnelmallista sisustusta.

"Musta tuntuu, että Pälkäneen mökin salaisuus oli tasapainoinen kokonaisuus ja tietynlainen tuttuus. Samoja mökkityyppejä on Suomi pullollaan, ja väitän, että aika moni ihminen painii samojen asioiden kanssa. Tämä mökki oli mökkimäinen, vaikka se sisälsi kaiken modernin tekniikan; vessan, tiskikoneen, nykyajan mukavuudet… Väittäisin, että kyse oli sellaisesta hienovaraisesta balanssista, joka tällä kertaa osui ihmisiin", arvelee MTV:n tiedotteessa Pennanen.

Voittajamökki sijaitsee Pälkäneellä. (kuva: MTV)

Kauden voittaja hurmasi myös katsojat nimenomaan mutkattomalla ulkoasullaan ja sopivalla yhdistelmällä perinteikkyyttä ja moderniutta. Monet katsojat mainitsivat vierastavansa liian moderneja mökkejä.

"Mökki oli hyvällä maulla tehty ja sisustettu tavallisten ihmisten mökki. Kodikas tunnelma välittyi ruudun taakse. Tuolla viihtyy varmasti."

”En pidä liian moderneista mökeistä. Tämä oli sopivasti perinteisen ja modernin välimuoto.”

”Oikeasti voidaan puhua mökistä. Hyvällä maulla remontoitu, kaunis ja tunnelmallinen!” kommentoivat ohjelman katsojat. 

(kuva: MTV)

Voittajamökin omistaa Johanna, Jukka, Juulia ja Jaakko Jämsän perhe. 10 000 euron palkintorahoilla he aikovat hankkia jotakin, joka tuo mökille entisestään lisää hyvää mieltä.

"Pitää tarkkaan suunnitella, mihin rahan laittaa. Ollaan heitelty ilmaan pihavaloja, kasvihuonetta, kesäkeittiökokonaisuutta... Katsotaan mihin raha riittää", Johanna Jämsä pohtii tiedotteessa.

(kuva: MTV)

Kauden aikana vierailtiin jopa 30 kohteessa, joista tuomaristo valitsi finaaliin 10 suosikkiaan. Finaalissa katsojaäänet ratkaisivat voittajan. 

Lue myös: Suomen kaunein koti 2022 on valittu: "Loivat melkein taianomaisen vaikutelman"

Lue myös: Suomen kaunein kesämökki voitti äänestyksen ylivoimaisesti: "Paikka, jossa ajantaju katoaa"

Kilpailut

Uusimmat