Kuva: AOP

Paula Vesala käsikirjoitti rakastetut Peppi-kirjat kuunnelmasarjaksi - Pepin roolissa Mimosa Willamo

12.10.2023 17:15 - Sanni Seppä

Kuunnelmasarjassa näyttelevät myös muun muassa Linnea Leino, Santeri Helinheimo Mäntylä ja Ville Myllyrinne.

Paula Vesala on käsikirjoittanut Astrid Lindgrenin tunnetuimmat Peppi-romaanit Peppi PitkätossuPeppi Pitkätossu astuu laivaan ja Peppi Etelämerellä moniäänisiksi, eläväisiksi kuunnelmiksi. Kuusiosainen kuunnelmasarja on ilmestynyt äänikirjapalveluihin tänään 12. lokakuuta. Muusikkona ja näyttelijänä tunnettu Vesala on koulutukseltaan dramaturgi ja näytelmäkirjailija.

"Oli suorastaan unelmatyö sukeltaa Lindgrenin kirjoihin uudelleen. Peppi on kaikista anarkistisista hahmoista minulle se riemastuttavin, eikä kerta kaikkiaan sovi mihinkään käytös- ja kasvatusmuotteihin. Kuunnelman muoto oli minulle dramaturgina uusi haaste, ja otin sen vastaan välittömästi. Lisäksi tässä on niin mieletön joukko hienoja näyttelijöitä ja muita tekijöitä, että ei kai työ voi olla enää tämän hauskempaa!" Vesala toteaa WSOY:n tiedotteessa.

Pääosia kuunnelmasarjassa näyttelevät Mimosa Willamo (Peppi), Linnea Leino (Annika) ja Santeri Helinheimo Mäntylä (Tommi). Sivurooleja tulkitsevat mm. Ville MyllyrinneTaisto OksanenCécile OrblinPanu VauhkonenWilhelm Enckell ja Anna-Riikka Rajanen.  

Willamo kertoo, että Peppi Pitkätossun näytteleminen on ollut oikein antoisa kokemus.

"Totta kai on jännittävää esittää niin legendaarista ja rakastettua hahmoa kuin Peppi Pitkätossu. Tuntuu, että me näyttelijät kuitenkin löysimme hahmot aika helposti äänitysten alkaessa, koska ne ovat meille jo lapsuudesta tuttuja", Willamo sanoo.

"Peppi on monella tavalla ollut minulle idoli pienenä. Peppi rikkoi rajoja, oli röyhkeä, rohkea ja vahva, ja vaikka itse olin aika pedantti ja tottelevainen, tuntui kutkuttavalta lukea villistä lapsesta, joka teki mitä huvitti. Aikuistuessa olen löytänyt Pepistä myös traagisuutta, surua ja vaikeiden tunteiden käsittelemisen hankaluutta, joten kuunnelmaa tehdessä huomasin suhtautuvani hahmoon ilon ja riehakkuuden lisäksi empatialla ja hellyydellä".

Ensimmäinen Peppi-kuunnelma, Peppi muuttaa Huvikumpuun, on ilmestynyt tänään äänikirjapalveluissa. Toinen osa ilmestyy 15. lokakuuta ja sarjan loput neljä osaa ilmestyvät marras-joulukuussa. Kuunnelmat sopivat kaikille noin neljästä ikävuodesta eteenpäin. 

Lue myös: Sanni ja Arttu Wiskari ovat The Voice of Finlandin uudet tähtivalmentajat

Lue myös: Lisää Dingo-elokuvan näyttelijöitä julki - he ovat Pave Maijanen ja Lasse Norres

Lue myös: Uutuuskirja kertoo Therese Johaugin matkasta huipulle, mutta myös pohjalle vieneestä doping-kohusta

Kilpailut

Uusimmat