Kuva: Petri Aho

Jouni Hynynen jakaa tärkeän viestin Vain elämää -ohjelmassa - Virve Rosti kehuu

20.11.2023 20:15 - Lauri Kujanpää

Hynynen ja muut artistit muistelevat tulevassa Vain elämää -jaksossa omaa nuoruuttaan ja lapsuuttaan.

Perjantaina Vain Elämää -ohjelmassa lapset saavat äänensä kuuluviin, sillä jakso on tehty yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Artistit muistelevat omaa lapsuuttaan ja paljastavat erityisesti rakkaan kappaleen omasta tuotannostaan. Yllätyksellisyyttä tuota se, että artisti ei tiedä, kuka kappaleen tulee esittämään. 

Jouni Hynynen kertoo jaksossa, kuinka huomasi nuorien haasteet omassa työssään 1990-luvun alussa. 

- 90-luvun alussa olin pitkään työttömänä. Olin ollut rakennustöissä ja muuta. Sitten huomasin, että Lappeenrannan sairaalakoulu etsi koulunkäyntiavustajaa. En tarkkaan tiennyt, millaiseen kelkkaan loikkasin, minulla ei ollut mitään kokemusta kasvatusalasta tai lapsista ylipäätään. Kun menin sairaalakouluun töihin, iski aika vahvasti, että tämä on mieletöntä settiä. Siellä oli niin monenlaista lasta, jotka kärsivät niin monista ongelmista. Se tuli kuin nyrkillä naamaan, Jouni muistelee.

Hynynen pohtii, millaisia ajatuksia Pelastaa Lapset -toiminnan joulukeräys hänelle tuo. Hän myös jakaa tärkeän viestin. 

– Eihän kaikilla lapsilla ole samoja kortteja – toisilla on rahaa, toisilla ei. Varmaan jo päiväkodissa alkaa tajuta, että voi vertailla, miten tuolla on kaikkea, itselläni ei ole mitään. On kauheaa, miten tuollainen vaikuttaa lapseen. Mielestäni ihan perusasioita monissa Kotiteollisuuden kappaleissa on ihan peruselämänohje, että olkaa ihmisiä toisillenne. Ole ihminen ihmiselle. Kaikki töniminen ja kiusaaminen on turhaa, täällä kaikki pärjäävät paremmin, jos kaikki yrittävät elää sovussa.

Virve Rosti kehuu Hynysen pohdintoja. 

– Olet Hynynen viisas mies. Oli niin asiaa, Rosti kommentoi. 

Hynysen luotsaama Kotiteollisuus on yksi suomalaisen raskaan rockin arvostetuimmista yhtyeistä. Jouni Hynynen toimii paitsi yhtyeen laulajana, kitaristina ja sanoittajana, myös säveltäjänä ja sovittajana. 

Lue myös: Vain elämää: Jouni ja Mari Hynynen kuvailevat räiskyvää avioliittoaan - myös lupauksia annetaan

Lue myös: Janna puhkeaa kyyneliin Vain elämää -ohjelmassa - kertoo parisuhteensa vaikeasta tilasta

Kilpailut

Uusimmat