Kuva: MTV

Paluun tekevän legendaarisen Levyraadin vakioraatilaiset ja juontaja julkistettiin

05.12.2023 15:55 - Sanni Seppä

Legendaarinen ohjelma alkaa MTV:llä tammikuussa.

Legendaarinen Levyraati alkaa MTV:llä 20. tammikuuta. Musiikkiin intohimoisesti ja avoimin mielin suhtautuvat levyraatilaiset kuuntelevat uusia kappaleita ja pisteyttävät ne yhdestä kymmeneen. Katsojat näkevät kappaleiden musiikkivideot, mutta raatilaiset kuulevat vain biisin. Lopuksi julistetaan voittaja, eli eniten pisteitä kerännyt viikon paras kappale. 

Klassikko-ohjelman juontaa Jenni Pääskysaari

"Enpä olisi yhdeksänvuotiaana uskonut, että vaikka en päässyt musaluokalle, tulisin joskus liidaamaan legendaarista Levyraatia. Raadin puheenjohtajuus ja kuunneltavien kappaleiden valitseminen ovat iso ilo ja kunnia", Pääskysaari kertoo MTV:n tiedotteessa.

Levyraadin vakiojäseninä nähdään musiikkialan vaikuttaja Asko Kallonen, dj, näyttelijä ja radiojuontaja Lina Schiffer, kitaristi Mikko Kosonen sekä muusikko ja tuottaja Väinö Karjalainen.

Voit lukea vakioraatilaisista enemmän alta:

Lina Schiffer

(kuva: MTV)

Schiffer on suomalais-italialainen DJ ja radiojuontaja, joka luotsaa yhdessä Taika Mannilan kanssa DREAM-radio-ohjelmaa (YleX) ja samannimistä dj-duoa. Lina opiskelee parhaillaan näyttelijäntaidetta neljättä vuotta Teatterikorkeakoulussa. R’n’B ja hip hop ovat pysyvä osa Schifferin mielenmaisemaa ja DNA:ta.

"Jos 2000-luvun alun R'n'B- ja rap-musiikista voisi väitellä tohtoriksi, olisin sen jo tehnyt. Nyt h-hetken lähestyessä oon opiskellut vanhoja jaksoja suurennuslasin kanssa. Haluun tuoda Remun Kunnon jortsukamaa! -kommentit takas. Mulle ei myöskään ole ongelma mainita esimerkiksi 1400-luvun etydit ja 50 Cent samassa lauseessa", Schiffer kertoo MTV:n tiedotteessa.

Asko Kallonen

(kuva: MTV)

Kallonen on tunnettu kotimaisen musiikkialan vaikuttaja. Kallonen on toiminut yli 40 vuotta musiikin parissa ensin muusikkona ja biisintekijänä muun muassa Päät- ja Keba -yhtyeiden kitaristina. Tätä seuranneen radiouran jälkeen hän siirtyi levy-yhtiömaailmaan luotsaamaan useita artisteja ja luomaan kotimaisen musiikin menestystarinaa. Viimeisimpänä Kallonen toimi Warner Musicin kotimaisen musiikin tuotantopäällikkönä A&R-tiimin vetäjänä sekä johtoryhmän jäsenenä.  

"Näitä kaikkia osa-alueita ja niiden tuomaa kokemusta yhdistelemällä yritän innostua edelleen uusista biiseistä ja tuoda oman näkemykseni ohjelmaan ilman ennakkoluuloja ja luutuneita käsityksiä, siinä tosin tuskin ihan onnistuen", Kallonen sanoo.  

Mikko Kosonen

(kuva: MTV)

Kosonen on ollut kohta 25 vuotta yksi Suomen työllistetyimmistä ja arvostetuimmista kitaristeista. Hän on esiintynyt maan kärkiartistien bändeissä Maija Vilkkumaasta Samuli Putroon, Cheekistä Juha Tapioon ja Samuli Edelmanista Anssi Kelaan

"Levyraati on hieno ja perinteikäs, minulle jo varhaislapsuudesta tuttu instituutio, ja onkin suuri kunnia saada olla osa ohjelmaa. On ylipäätään arvokasta, että tv:ssä on ohjelmia, joissa käsitellään kulttuuria ajan kanssa. Se on sivistyksen ydintä", Kosonen toteaa.

Väinö Karjalainen

(kuva: MTV)

Karjalainen on muusikko, äänittäjä, miksaaja ja tuottaja, joka innostuu hyvin monenlaisesta musiikista yli genrerajojen ja vuosilukujen. Karjalainen on varttunut musiikin ympäröimänä ja tutustunut erilaisiin soittimiin ja laitteisiin jo lapsena. Myös oma bänditausta muun muassa Tiisu-yhtyeen basistina on kasvattanut arvostamaan musiikkia käsityönä, jossa ihmiset soittavat itse pelkän tietokoneohjelmoinnin sijaan. 

"Kuuntelen työni puolesta musiikkia analyttisesti, mutta toisaalta minulla on taipumus innostua hyvistä, uusista asioista spontaanilla tunnepohjaisella tasolla. Levyraadissa pyrin tasapainottamaan näitä puolia", Karjalainen kertoo. 

Levyraati alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaina 20.1. klo 21.

Lue myös: Jättimenestynyt Barbie-elokuva saapuu pian HBO Max -palveluun - julkaisupäivämäärä tiedossa

Lue myös: Kotimaisessa kauhuelokuvassa saarelta katoaa nuoria yksitellen - uutuuselokuvan tuore traileri julki

Lue myös: Selviytyjät Suomi -ohjelman finalistit ovat selvillä

Kilpailut

Uusimmat