Kuva: AOP / Timo Korhonen

Elias Salonen kertoo, mitkä asiat pitävät palkitun näyttelijän jalat maassa suosion keskellä

01.04.2024 17:15 - Sanni Seppä

- Musta tuntuu, että mä olen aika hyvässä paikassa elämässäni tällä hetkellä, Salonen kertoo Sunnuntaibrunssi-podcastissa.

Elias Salonen, 29, on tällä hetkellä yksi kirkkaimmista tähdistä elokuva- ja tv-alalla. Näyttelijä voitti tammikuussa Kultainen Venla -gaalassa uransa ensimmäisen pääosanäyttelijän palkinnon sarjasta Piiritys, jossa hän näytteli palkkamurhaaja Ilpo Larhan roolin. Hänellä on takanaan myös useita muita tv-sarjoja: Aikuiset, Pasilan myrkky - Manni, Musta valo ja Sorjonen.

Salosen näyttelijänura alkoi jo lukioikäisenä Kallion ilmaisutaidon lukiossa, kun hän nappasi Jarkko Mäkimaan roolin Kotikadusta. Nykyään Salonen suhtautuu menestykseen varsin maanläheisesti, mutta rooli suositusta sarjasta kohensi aikoinaan nuoren näyttelijän itsetuntoa ehkä vähän liikaakin. 

- Kyllä mä myönnän, että silloin 16-18-vuotiaana on ehkä noussut vähän kusi hattuun, ja on ollut aika kukkopoika siellä Kallion lukiossa. Musta tuntuu, että sekin on hyvä, että tuollaiset on käynyt silloin joskus jo aikoja sitten läpi, Salonen naurahtaa Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa.

Tänä päivänä näyttelijän jalat pysyvät kuitenkin tukevasti maassa.

- Mä vain diggaan näytellä niin paljon. Musta tuntuu, että mä olen ihan hyvässä paikassa elämässäni tällä hetkellä. Tiedän, mistä jutuista tulen iloiseksi ja mitä mun kannattaa tehdä, että voin paremmin, Salonen kertoo.

Ilpo Larhan rooli poiki Saloselle pääosanäyttelijän palkinnon Kultainen Venla -gaalassa. (kuva: AOP / Timo Korhonen)

Myös näyttelijöistä koostuva lähipiiri auttaa Salosen mukaan pysymään omana itsenään. 

- Mulla on kaveripiirissä paljon näyttelijöitä ja todellakin jos jollain alkaisi vähän kusi nousta hattuun, niin se palautettaisiin nopeasti sieltä maan tasalle.

Näyttelijän mielestä on myös tärkeää muistaa, että Suomi on pieni maa, jossa huono maine kiirii nopeasti. Hän haluaa keskittyä suorittamaan työnsä niin hyvin kuin mahdollista, jolloin keskittymiskyky väkisinkin ohjautuu juuri oikeisiin asioihin, eli itse työntekoon.

- Jos täällä alkaisi vähän kusipäiseksi, niin täytyisi olla aika todella hyvä, että sua silti pyydettäisiin [näyttelemään] ja luulen, että jossain vaiheessa sekin loppuisi.

Kuuntele koko jakso alta tai Podplaysta.

Lue myös: Etenkin yksi kehu Popedalta on jäänyt Olli Hermanin mieleen: "Se oli ehkä suurin kohteliaisuus"

Lue myös: Sara Parikka antoi huvittavan vastauksen, kun Mikko Parikka tunnusti ihastuksensa

Lue myös: Bee kertoo, miten hän pääsi jaloilleen äitinsä, radiojuontaja Sari Seppälän kuoleman jälkeen

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 19.2.2024.

Kilpailut

Uusimmat