Kuva: Shutterstock

Suomen joukkueen asut Pariisin olympialaisiin julkaistiin - inspiraationa "valo ja varjo"

17.04.2024 18:15 - Rebekka Silvennoinen

Suomen olympiajoukkue pukeutuu asuihin matkalla, avajaisissa, palkintojenjaossa, edustustilaisuuksissa ja vapaa-ajalla.

Pariisin olympialaisiin on tänään keskiviikkona 17. huhtikuuta tasan sata päivää. Sen kunniaksi tänään esiteltiin Suomen uudet olympia-asut.

Olympiajoukkueen vaatetuksesta on vuodesta 2017 lähtien vastannut Luhta Sportswear Company. Joukkue pukeutuu tänä vuonna yrityksen Rukka-tuotemerkin asuihin. Asut nähdään matkalla, avajaisissa, palkintoenjaossa, edustustilaisuuksissa ja vapaa-ajalla. 

– Malliston ideaksi ja inspiraatioksi valikoitui ”valo ja varjo” – niiden vaihtelu ja merkitys. Suomessa valon määrä vaihtelee vuodenajoittain – keväällä päivä pitenee ja valon määrä lisääntyy kohti keskikesän yötöntä yötä. Urheilussa voitokkailla hetkillä iloitaan valokeilassa, mutta takana on valtava määrä kovaa työtä ja varjoisiakin hetkiä. Olympiamallistossa vaatteiden värit ovat vaaleita etu- ja tummempia selkäpuolella korostaen edestä tulevaa valoa sekä taakse syntyvää varjoa, kertoo Luhdan myyntipäällikkö Pasi Luumi tiedotteessa. 

Malliston työstö aloitettiin tiedotteen mukaan syksyllä 2022 yhdessä Aalto-yliopiston kanssa järjestetyllä ideakilpailulla. 

Malliston suunnittelussa on otettu huomioon myös Pariisin olosuhteet. 

– Olosuhteet Pariisissa ovat todennäköisesti samakaltaiset kuin Tokion kisoissa eli malliston pitää toimia kuumissa oloissa, Pariisin olympiajoukkueen johtajana toimiva Leena Paavolainen toteaa tiedotteessa. 

(kuva: OLYMPIAKOMITEA / LUHTA)

(kuva: OLYMPIAKOMITEA / LUHTA)

(kuva: OLYMPIAKOMITEA / LUHTA)

(kuva: OLYMPIAKOMITEA / LUHTA)

(kuva: OLYMPIAKOMITEA / LUHTA)

(kuva: OLYMPIAKOMITEA / LUHTA)

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Jennifer Lawrence esitteli todellisen "tavisasun" - alaosana kolmen raidan adidas-verkkarit

Lähde: Luhta

Kilpailut

Uusimmat