Kuva: Petri Aho

Uudet Vain elämää -artistit julki - katso ketkä kaikki ovat mukana

15.05.2024 09:36 - Reija Saarinen

Syksyllä alkava kausi on ohjelman 15:s.

Vain elämää -sarja jatkuu jälleen syyskuussa uuden kauden voimin. Tällä kertaa Hirvensalmelle matkaavat  Marko Hietala, Hanna Pakarinen, Ilta, Jussi Rainio, Roope Salminen, Eini, Costello Hautamäki ja Waldo.

Osallistujiin pääset tutustumaan tarkemmin alta. 

(kuva: Petri Aho)

Marko Hietala tunnetaan parhaiten Tarot- ja Nightwish-yhtyeistä. Hän on laulanut myös Sapattivuosi- ja Northern Kings -kokoonpanoissa sekä Raskasta joulua -projektissa. Vuonna 2019 hän julkaisi sooloalbumin Mustan sydämen rovio.

- Minulla on toki saavutuksia urallani: on hyviä biisejä ja levyjä sekä pystejä takan päällä. Isoin saavutus, jota edelleen tavoittelen, liittyy kotiin. Pyrin pitämään yllä rehellisyyttä ja rohkeutta, että luottamani ihmiset voivat luottaa minuun. Se on se isoin saavutus.

(kuva: Petri Aho)

Hanna Pakarinen voitti Suomen ensimmäisen Idols-kilpailun 20 vuotta sitten. Tähän mennessä hän on julkaissut seitsemän albumia. Suomen Euroviisuedustajana hänet nähtiin vuonna 2007. 

Artistiuransa lisäksi hän on tehnyt töitä myös ääninäyttelijänä, äänikirjojen lukijana ja radiojuontajana. 

- Olen kuullut, että olen pirskahteleva, kova puhumaan ja äänekäs. Olen miettinyt sen ehkä olevan jollain tasolla kuorta, jonka taakse on helppo mennä piiloon. Olen hirveän voimakas. En anna kenenkään satuttaa, mutta se ei tarkoita, etteikö minuun oikeasti sattuisi.

(kuva: Petri Aho)

Jussi Rainio on Neon 2 -yhtyeen laulaja ja lauluntekijä. Vuonna 1992 single Polku toi suuren suosion ja samanniminen debyyttialbumi myi tuplaplatinaa.

Yhtye päätti lopettaa aktiivisen keikkailun vuonna 1997, ja Jussi siirtyi keikkailemaan ja tekemään musiikkia Rainio Bros -kokoonpanon kanssa, myöhemmin myös Ressu Redfordin kanssa.

Neon 2 alkoi tehdä paluuta vuonna 2014. Tällä hetkellä yhtye keikkailee ja julkaisee musiikkia aktiivisesti. 

- En katso ketään ylös tai alas, pidän kaikkia tasavertaisina. Minusta ei saa starbailijaa. Se on ehkä myös itsetuntokysymys. Nuoruuteni oli hatara, ja identiteettini on seitinohut. Tällainen minusta kuitenkin tuli, ja ehkä tämä boheemi taiteilijuus sopiikin minulle.

(kuva: Petri Aho)

Einillä on takana musiikkiuraa jo 47 vuoden ajan. Urallaan hän on julkaissut kaikkiaan 15 albumia, joista kaksi on myynyt kultaa ja kaksi platinaa. 

Einin suurimpia hittejä ovat  Yes Sir, alkaa polttaa sekä Kesä ja yö ja Saisit haudatun kuun.

Eini on saanut Kultaisen Ansiomitalin rauhanturvaajien hyväksi tekemästään työstä ja Kullervo Linnan Säätiön palkinnon. Lisäksi hän on kilpaillut UMK:ssa kappaleella Draamaa, joka on striimannut kultaa. Artistin elämäkerta Diskokuningatar Eini julkaistiin vuonna 2021.

- Urani on jatkuvaa kasvamista. Olen kasvanut nuoresta ja vaatimattomasta tytöstä tähän päivään, ja sille matkalle on osunut monenlaista. Nyt olen loistavassa elämäntilanteessa! Joskus olen katsonut elämää pitkän tumman putken läpi. Sen päässä on näkynyt valoa, ja nyt olen siinä valossa.

(kuva: Petri Aho)

Costello Hautamäki aloitti uransa 15-vuotiaana punkkarina Sensuuri-bändissä. Uransa aikana hän on soittanut myös muun muassa Hanoi Rocksissa ja Sleepy Sleepersissä, mutta parhaiten hänet tunnetaan Popedasta, jossa hän on ollut jo yli 40 vuotta. 

Hautamäki on Popedan kitaristi sekä kappaleiden säveltäjä, sanoittaja ja tuottaja. Costello on julkaissut myös kolme sooloalbumia.

- Olen ylpeä siitä pikkupojan palosta, joka minussa elää vieläkin. Olen edelleen se sama kitaran rämpyttäjä, ja olen pystynyt tekemään sitä näin pitkään kaikissa muodoissa ympäri maailmaa.

(kuva: Petri Aho)

Ilta hurmasi suomalaiset laulamalla Cheekin hittikappaleessa Sillat. Hänen ensimmäinen oma singlensä julkaistiin vuonna 2017.  

Vuonna 2021 Ilta oli mukana UMK:ssa kappaleella Kelle mä soitan. Kappaleesta tuli valtaisa hitti. 

- Aikaisemmin minun oli vaikea löytää itseäni artistina. Ympäriltä tulevan mielipideryöpyn alta minun oli vaikea kuulla, mitä mieltä itse olin kaikesta. Nyt, kun mietin tätä kaikkea, asiat tuntuvat loksahtaneen paikoilleen – tiedän kuka olen. Monesti pysähdyn ja mietin, että elän unelmaani.

(kuva: Petri Aho)

Roope Salminen tunnetaan parhaiten Roope Salminen & Koirat -yhtyeestä.  Yhtyeen isoimpia hittejä ovat Madafakin darra, Tanssi se ulos sekä Sen pituinen se.

Salminen on myös juontanut lukuisia tv-ohjelmia sekä näytellyt sarjoissa ja elokuvissa. Hän on myös Kultainen Venla -voittaja.

- Urani on sarja epäonnistumisia, jotka ovat johtaneet myös hyvään. Se on yrityksiä löytää oma paikkansa ja hyväksyntää sieltä, missä sitä ei ollut tarjolla. Silti en vaihtaisi juuri mitään.

(kuva: Petri Aho)

Ysärimusiikista tunnettu Waldo on julkaissut uransa aikana kaksi soololevyä. Vuonna 1998 perustettiin sen sijaan Waldo’s People.

Waldon tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Feel So Good, 1000 WaysLose Control ja U Drive Me Crazy

- Olen äärimmäisen kiitollinen voidessani esiintyä edelleen isoilla estradeilla. Se on huikeaa hommaa! Toivon, että saisin tehdä tätä hamaan tappiin asti.

Lue myös: A.W Yrjänä kertoo Vain elämää -ohjelmassa, kuinka CMX-yhtyeeseen ei uskottu - "16 kultalevyä myöhemmin"

Lue myös: Vain elämää -tähdet esittelyssä - "Jännitän Jouni Hynysen kohtaamista"

Kilpailut

Uusimmat