Kuva: Fotolia

Heitätkö suosikkihedelmän terveellisimmän osan roskiin? Ei kannattaisi

29.07.2016 13:45 - Senja Rapila

Varsinkin kesähelteillä vesimeloni on monen suosikkiherkku.

Vesimelonin syöminen on mahtavaa, mutta joitain henkilöitä kovat siemenet voivat häiritä. Helposti upean makuelämyksen varmistamiseksi ne saatetaankin kaapia ennen syömistä roskiin, jotta ne eivät häiritse.

Se ei kuitenkaan ole kannattavaa, sillä Elite Daily -julkaisun mukaan vesimelonin siemenillä voi kuitenkin olla todella suuria terveysvaikutuksia.

Ärsyttävät siemenet ovat itseasiassa kaikista terveellisin osa, mitä vesimelonista löytyy. Miksipä et siis antaisi niille uutta mahdollisuutta esimerkiksi smoothiessa, aamupuurossa tai salaatissa?

Siemenistä saat runsaasti proteiinia, vitamiineja ja muita tärkeitä ravintoaineita. Skip The Pie -julkaisun mukaan vesimelonin siemenissä on myös vähemmän kaloreita ja hiilihydraatteja kuin manteleissa, vaikka ne tarjoilevatkin enemmän proteiinia.

On myös kerrottu, että siemenissä on runsaasti vitamiini B:tä ja magnesiumia, jotka auttavat tasapainottamaan verenpainetta ja aineenvaihduntaa.

Jos olet vesimelonin suuri ystävä, kerroimme myös aiemmin kesäpäivän herkullisesta pelastajasta, vesimelonishampanjasta, jonka voit tehdä helposti kotona. Voit katsoa siihen liittyvän jutun täältä.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: 6 keinoa karsia turhia kaloreita - luopumatta lempiherkuistasi

Kilpailut

Uusimmat